Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept
Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept. Jednoduchý litý koláč nakrájený na řezy, kde každý kousek obsahuje roky osvědčené a stále oblíbené spojení příjemně ochuceného tvarohu a intenzivních povidel. Takové jsou vláčné a neodolatelně chutné řezy podle tohoto receptu.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá plechu o velikosti 25×35 cm a hrnku s objemem 250 ml
Na těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
Na tvarohovou nádivku:
- 500 g tučného tvarohu z vaničky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vajíčka
- ¾ hrnku mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
- ½ hrnku povidel a 3–4 lžíce rumu na jejich naředění a provonění
Krok 1
Veškeré suroviny potřebné na těsto propracujte ve větší míse do litého těsta bez hrudek.
Krok 2
V druhé míse, opět ze všech potřebných surovin, vymíchejte hladkou a poměrně řídkou tvarohovou nádivku.
Krok 3
Povidla vidličkou v misce prošlehejte s patřičným množstvím rumu tak, aby byla hezky vláčná.
Krok 4
Nyní do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem vlijte připravené těsto.
Krok 5
Rovnoměrně rozlijte tvarohovou směs.
Krok 6
Nakonec lžičkou rozmístěte ochucená povidla.
Takto vložte do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C.) a pečte cca 50–55 minut. Upečený koláč nechejte na plechu zcela vychladnout, tím i zatuhnout a teprve poté, a nejlépe i lehce vychlazené, krájejte na jednotlivé řezy.
Lákavou a nesmírně chutnou variantu těchto řezů upečete s přidáním 2–3 lžic tmavého kakaa přimíchaného do těsta.