jaktak.cz

Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept. Tento příjemně svěží ovocný zákusek doplněný impozantní kokosovou pěnou z vyšlehaných bílků vás okouzlí svou lehkostí, lahodnou chutí i neodolatelnou vůní. Sladké meruňky vyskládané na máslově jemném třeném korpusu jsou v souznění s nadýchanou pěnou opravdu dechberoucím spojením.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím naplníte plech o rozměrech cca 30×40 cm

Na máslové těsto:

  • 360 g polohrubé mouky
  • 6 žloutků
  • 150 g másla
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 lžička sušené citronové kůry (lépe však čerstvé)
  • 1 kypřící prášek
  • 200 ml mléka
  • 1 velká konzerva kompotovaných meruněk

Na kokosový sníh:

  • 6 bílků
  • 180 g krupicového cukru
  • 100 g kokosu

Krok 1

Nejprve nechejte v sítku okapat meruňky.

Krok 2

Mezitím elektrickými metlami vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do jemné pěny.

Krok 3

Přidejte žloutky a společně šlehejte do konzistence hladkého krému.

Krok 4

Následně přimíchejte mouku s kypřícím práškem a citronovou kůrou a společně s mlékem postupně zapracujte do máslového základu.

Krok 5

Vypracované těsto rozetřete do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem.

Krok 6

Rozmístěte na něj okapané a na kousky nakrájené meruňky a takto vložte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a 20–25 minut pečte.

Krok 7

V průběhu pečení začněte šlehat bílky a jakmile budou lehce pěnit, začněte postupně přisypávat krupicový cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne tuhý lesklý sníh.

Krok 8

Pak opatrně a jemně vmíchejte kokos.

Krok 9

Po patřičné době vytáhněte předpečený korpus s ovocem z trouby a v rovnoměrné vrstvě naneste kokosovou pěnu. Vraťte zpět do trouby, přičemž její teplotu snižte na 150 °C (horkovzdušná trouba 130 °C) a pečte dalších 20–25 minut, dokud se na povrchu neutvoří jemná skořepina a sníh nezíská zlatavý nádech.

Intenzivnější kokosovou chuť i vůni přinese upečeným řezům kokosové mléko, kterým můžete klasické mléko v těstě buď zcela nahradit, nebo jej v poměru 1:1 s mlékem zkombinovat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-merunkove-rezy-s-kokosovym-snehem-recept.html