Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník
Jak upéct bramborovou bábovku | recept na jednoduchý moučník. Bábovky jsou velice vděčným zákuskem. Jsou velice variabilní, poměrně trvanlivé a snad každý je má rád. Recept na bramborovou bábovku má hned několik výhod. Upotřebíte zbylé vařené brambory, těch ale pokaždé zbude jiné množství. Tento recept je velmi snadný právě proto, že poměry lze snadno upravit. Tak s chutí do pečení.
Co je potřeba
- 250 g uvařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g cukru
- 50 g tuk (Hera, máslo)
- 1 kypřící prášek
- citronová kůra (dle chuti, na naše množství stačí z půlky citronu)
- 2 vejce
Krok 1
Vejce rozbijeme do mísy a přisypeme cukr. Vyšleháme do husté světlé pěny.
Krok 2
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Máslo rozehřejeme. Odvážíme potřebné množství mouky a smícháme s kypřícím práškem a citronovou kůrou. Vše přidáme do mísy s vaječnou pěnou a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3
Hotové těsto nalijeme do formy, podle jejího typu ji vymažeme a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Krok 4
Bábovku pečeme asi 45 minut, podle množství těsta. Hotovou necháme vychladnout ve formě a poté krájíme na řezy. Dobrou chuť!!
Toto množství vystačí na menší bábovku nebo na srnčí hřbet.