Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány
Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány. Řadu vaječných, a především k snídani oblíbených pokrmů bezpochyby oživí i tato specialita v podobě malých omelet zpestřených barevnou zeleninou a ochucených slaným sýrem.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá 12 malým omeletkám
- 10 vajec
- 1 červená paprika
- 2 stonky zelené cibulky
- 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
- 100 g balkánského sýru
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Všechna vajíčka vyklepněte do mísy a metličkou vyšlehejte.
Krok 2
Přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, na kolečka nasekanou zelenou cibulku a scezený hrášek.
Krok 3
Nakonec vmíchejte nastrouhaný balkánský sýr a dochuťte solí i pepřem.
Sýr lze dle chuti obměnit. Výtečný je například ementál, který díky svému výraznému aroma udělá z omeletek opravdovou delikatesu. Pozadu ale nezůstane ani tučná gouda či eidam.
Krok 4
Ochucenou vaječnou směs rozdělte do formiček na muffiny, které buď vyložíte papírovým košíčkem nebo důkladně vymažete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), 25–30 minut dozlatova.
100 ml smetany prošlehané s vajíčky úžasně zjemní chuť a lehce stáhne slanost přidaného sýru. Naopak ke zvýraznění chuti pomohou 2 stroužky česneku.