Jak upéct luxusní listové řezy Piňa Colada | rychlý recept
Jak upéct luxusní listové řezy Piňa Colada | rychlý recept. Tvarohový zákusek z křehkého listového těsta, který je díky kokosovému mléku, ananasu a kapce alkoholu v chuti výrazně podobný oblíbené Piňa Coladě, je nesmírně lehoučkým, svěžím a neuvěřitelně snadným moučníkem.
Co je potřeba
- 1 vyválené listové těsto
- 1 měkký tvaroh ve staniolu
- 2 vajíčka
- 3 lžíce krupicového cukru
- 5 lžic mletého kokosu
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžíce rumu
- 1 plechovka ananasu
Krok 1
Listové těsto rozviňte a přesuňte na plech s vyššími okraji, který jste před tím vyložili pečicím papírem.
Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a vložte na 5–10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C).
Krok 2
Během předpékání těsta v míse utřete tvaroh s vajíčky a cukrem.
Krok 3
Přidejte kokos, Solamyl a spolu s rumem a kokosovým mlékem promíchejte do hladkého krému.
Krok 4
Takto připravený tvarohový krém naneste v rovnoměrné vrstvě na předpečené těsto.
Krok 5
Nakonec ozdobte okapaným a na menší kousky nakrájeným ananasem a vložte zpět do trouby, kde koláč při stejné teplotě 35–40 minut dopékejte.
Po upečení nechejte zcela zchladnout a tím i zatuhnout.
- Velice příjemný nádech moučník získá s vanilkovým cukrem a kapkou vanilkové esence, kterými můžete obohatit tvarohovou směs.