jaktak.cz

Jak upéct luxusní listové řezy Piňa Colada | rychlý recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct luxusní listové řezy Piňa Colada | rychlý recept. Tvarohový zákusek z křehkého listového těsta, který je díky kokosovému mléku, ananasu a kapce alkoholu v chuti výrazně podobný oblíbené Piňa Coladě, je nesmírně lehoučkým, svěžím a neuvěřitelně snadným moučníkem.

Co je potřeba

  • 1 vyválené listové těsto
  • 1 měkký tvaroh ve staniolu
  • 2 vajíčka
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 5 lžic mletého kokosu
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce Solamylu
  • 2 lžíce rumu
  • 1 plechovka ananasu

Krok 1

Listové těsto rozviňte a přesuňte na plech s vyššími okraji, který jste před tím vyložili pečicím papírem.

Na několika místech těsto propíchněte vidličkou a vložte na 5–10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C).

Krok 2

Během předpékání těsta v míse utřete tvaroh s vajíčky a cukrem.

Krok 3

Přidejte kokos, Solamyl a spolu s rumem a kokosovým mlékem promíchejte do hladkého krému.

Krok 4

Takto připravený tvarohový krém naneste v rovnoměrné vrstvě na předpečené těsto.

Krok 5

Nakonec ozdobte okapaným a na menší kousky nakrájeným ananasem a vložte zpět do trouby, kde koláč při stejné teplotě 35–40 minut dopékejte.

Po upečení nechejte zcela zchladnout a tím i zatuhnout.

  • Velice příjemný nádech moučník získá s vanilkovým cukrem a kapkou vanilkové esence, kterými můžete obohatit tvarohovou směs.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-luxusni-listove-rezy-pina-colada-rychly-recept.html