Jak jednoduše upéct kávové, rumem provoněné muffiny | recept
Jak jednoduše upéct kávové, rumem provoněné muffiny | recept. Intenzivní chuť silné černé kávy, která spolu s kapkou voňavého rumu prostupuje těmito muffiny z nich činí zákusek doslova nezměrných kvalit. Šťavnatý, chuťově plný a mimo to i neuvěřitelně snadný a rychle připravený.
Co je potřeba
K odměřování použijte klasický čtvrtlitrový hrnek, kdy z takto odměřeného množství upečete až 24 nižších muffinů
- 3 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- ½ hrnku uvařené silné černé kávy
- ½ hrnku mléka
- ½ hrnku oleje
- 3 lžíce rumu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
Krok 1
Ve větší míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.
Použitím třtinového cukru podpoříte jemný karamelový nádech samotného rumu.
Krok 2
Přilijte veškeré tekuté ingredience. Do mísy tedy přidejte zchladlou kávu, mléko, olej i rum.
Krok 3
Poté přimíchejte mouku s práškem do pečiva a vyšlehejte řídké těsto.
Krok 4
Těsto rozdělte do formiček na muffiny, přičemž je plňte maximálně do ¾ výšky a plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C). Pečte 25–30 minut.
Upečené a ještě horké muffiny můžete ihned po vytažení z trouby pokapat dle chuti kávou či rumem, čímž patřičné chutě ještě umocníte.
Tyto muffiny jsou úžasné samy o sobě, ovšem můžete je v chuti i vzhledu ještě povýšit, a to přidáním nasekané bílé čokolády, s níž muffiny před pečením ozdobíte. Sladká bílá čokoláda současně i jemně stáhne výrazný kávový akcent.