Jak připravit nevšední kuřecí salát z čínských nudlí a kečupové majonézy | recept
Jak připravit nevšední kuřecí salát z čínských nudlí a kečupové majonézy | recept. Veskrze nápadité a efektní využití čínských nudlí jinak, než v klasickém pojetí instantní nudlové polévky se rozhodně vyplatí. Spolu s jemným kuřecím masem, pestrobarevnou zeleninou a lahodnou kečupovou majonézou se postarají o neotřelý a nebývale chutný těstovinový salát.
Co je potřeba
- 1 čínská nudlová polévka s kuřecí příchutí
- 150–200 ml vařící vody na přípravu nudlí
- 1 vařené či pečené kuřecí prso (cca 200 g)
- ½ salátové okurky
- 1 malá konzerva sterilované kukuřice
- 1 červená kapie
- 1 sáček majonézy (cca 90 ml)
- 1 sáček tatarky (cca 90 ml)
- 3–4 lžíce jemného kečupu
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Čínské nudle, včetně přiložené kořenící směsi v sáčku, vložte do misky, přelijte vařící vodou, přiklopte a takto nechejte přibližně 5 minut, během kterých nudle nasají tekutinu a nabobtnají. Případnou zbylou tekutinu poté slijte.
Krok 2
Kuřecí maso buď nakrájejte na malé kousky, nebo vidličkou po vláknech natrhejte a společně s nasáklými nudlemi promíchejte ve větší míse.
Krok 3
Do mísy pak přidejte scezenou kukuřici s nadrobno nakrájenou okurkou a kapií.
Krok 4
Na závěr salát dle chuti osolte, opepřete a vmíchejte majonézu s tatarkou a kečupem.
Takto nechejte v lednici pár hodin proležet.
- V rámci odlehčení jídelníčku lze salát připravit i bez těžké majonézy, jen s trochou olivového oleje, v němž předem rozmícháte vámi oblíbenou sypkou kořenící směs na saláty.