jaktak.cz

Jak připravit kuřecí játra ve smetanové omáčce | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit kuřecí játra ve smetanové omáčce | recept. Jednoduchý, rychlý, ale především výtečný pokrm z jemných kuřecích jater, propojených smetanovou omáčkou z krémového a taveného sýru, je pokrmem dokonale harmonickým, kterému výrazný akcent restovaného česneku s cibulí dodá na výjimečnosti.

Co je potřeba

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 velká cibule
  • 3–4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g čerstvého smetanového sýru typu žervé či Lučina
  • 150 g smetanového taveného sýru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml vody
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Na pánvi s rozpáleným olejem osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.

Krok 2

Jakmile cibule zezlátne, přidejte do pánve důkladně očištěná játra nakrájená na menší kousky a zprudka opečte, aby se rychle zatáhla a zůstala uvnitř šťavnatá. Poté plamen snižte a ještě 5–10 minut restujte.

Krok 3

Na omáčku spolu v misce utřete smetanový a tavený sýr.

Krok 4

Sýrovou směs nechejte rozpustit v pánvi s orestovanými játry.

Krok 5

Nakonec přilijte smetanu s vodou, směs osolte, opepřete a na mírném ohni prohřívejte, přičemž omáčku redukujte do vámi požadované konzistence.

Takto připravená játra jsou dokonalá s těstovinami, které ocení více omáčky, nebo s bramborovou kaší, kdy lze omáčku zredukovat více.

  • Pokud budete játra podávat s bramborovou kaší, vřele doporučuji ještě ozdobit kolečky osmažené cibule předem obalenými v hladké mouce.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kureci-jatra-ve-smetanove-omacce-recept.html