Jak na snídaňové muffiny v podobě zapečené ovesné kaše | recept
Jak na snídaňové muffiny v podobě zapečené ovesné kaše | recept. Ovesná kaše připravená ve formě nápaditých muffinů s určitostí zaujme i děti, které jsou k této zdravé a výživné snídani mnohdy nedůvěřivé. Jedná se totiž o muffiny medově sladké, banánově jemné, lahodně voňavé a především čokoládou doplněné.
Co je potřeba
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 ml mléka
- 1 zralý banán (čím zralejší, tím sladší a lepší)
- 1 vajíčko
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce másla
- plná hrst nasekaných ořechů
- plná hrst nasekané vysokoprocentní hořké čokolády
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového aroma či extraktu
Krok 1
Vejce, med a povolené máslo promíchejte v míse vidličkou.
Krok 2
Přidejte rozmačkaný banán s vanilkovým extraktem.
Krok 3
Následně zapracujte veškeré suché suroviny jako vločky, oříšky, čokoládu, prášek do pečiva a provoňte skořicí.
Krok 4
Vločkovou směs v míse pak nařeďte mlékem a dobře promíchejte.
Krok 5
Vzniklé těsto rozdělte do formiček na muffiny vyložené papírovým košíčkem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 25 minut, kdy se muffiny krásně rozvoní, povrch zpevní a lehce se opeče.
- Muffiny můžete místo čokoládou zpestřit drobným bobulovitým ovocem, kdy například borůvky či černý rybíz vytvoří s banánem, skořicí i vanilkou opravdu výbornou kombinaci.