Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení
Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení. Jen letmý dotek mouky je zapotřebí k přípravě tohoto sytého a překvapivě šťavnatého masového koláče, který je za přispění jemné smetany v kontrastu s několika výraznými surovinami nejen nápaditým zpracováním nezužitkovaného pečeného masa, ale i rychlou a nenáročnou večeří.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím upečete koláč o průměru 23 cm
- 250 g pečeného, vařeného či grilovaného kuřecího masa
- 2 vajíčka
- 50 g hladké mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 stonky zelené cibulky
- 2–3 stroužky česneku
- 1 slaný sýr Jádel (nejlépe variantu obalenou v koření)
- 1 menší cuketa na konečné ozdobení
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Kuřecí maso nakrájejte na drobné kousky a odložte stranou k dalšímu zpracování.
Krok 2
V míse prošlehejte vajíčka s přisypejte k nim mouku, prášek do pečiva, osolte, opepřete a současně zřeďte smetanou.
Krok 3
Poměrné řídké těsto promíchejte s najemno nastrouhaným sýrem, pokrájeným masem, prolisovaným česnekem a zelenou částí jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka. Bílou část cibulky odložte na ozdobu.
Krok 4
Důkladně promíchané těsto urovnejte do formy vyložené pečicím papírem.
Krok 5
Poklaďte tenkými plátky cuket, posypejte zbylou bílou částí cibulky a vložte do předem vyhřáté trouby na 190 ° (horkovzdušná trouba 170 ° C), ve které koláč pečte 40–45 minut, dokud cibulka nezezlátne a cuketa se lehce neopeče.
Ve formě pak nechejte zcela vychladnout, zatuhnout a následně krájejte na klínky.
- Velice chutného zpestření dosáhnete, pokud koláč připravíte z uzených kuřecích stehen v kombinaci s uzeným sýrem použitým místo slaného Jádelu.