jaktak.cz

Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení. Jen letmý dotek mouky je zapotřebí k přípravě tohoto sytého a překvapivě šťavnatého masového koláče, který je za přispění jemné smetany v kontrastu s několika výraznými surovinami nejen nápaditým zpracováním nezužitkovaného pečeného masa, ale i rychlou a nenáročnou večeří.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím upečete koláč o průměru 23 cm

  • 250 g pečeného, vařeného či grilovaného kuřecího masa
  • 2 vajíčka
  • 50 g hladké mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 stonky zelené cibulky
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1 slaný sýr Jádel (nejlépe variantu obalenou v koření)
  • 1 menší cuketa na konečné ozdobení
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Kuřecí maso nakrájejte na drobné kousky a odložte stranou k dalšímu zpracování.

Krok 2

V míse prošlehejte vajíčka s přisypejte k nim mouku, prášek do pečiva, osolte, opepřete a současně zřeďte smetanou.

Krok 3

Poměrné řídké těsto promíchejte s najemno nastrouhaným sýrem, pokrájeným masem, prolisovaným česnekem a zelenou částí jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka. Bílou část cibulky odložte na ozdobu.

Krok 4

Důkladně promíchané těsto urovnejte do formy vyložené pečicím papírem.

Krok 5

Poklaďte tenkými plátky cuket, posypejte zbylou bílou částí cibulky a vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °  (horkovzdušná trouba 170 ° C), ve které koláč pečte 40–45 minut, dokud cibulka nezezlátne a cuketa se lehce neopeče.

Ve formě pak nechejte zcela vychladnout, zatuhnout a následně krájejte na klínky.

  • Velice chutného zpestření dosáhnete, pokud koláč připravíte z uzených kuřecích stehen v kombinaci s uzeným sýrem použitým místo slaného Jádelu.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-slany-kolac-z-kureciho-masa-koreneneho-jadelu-slane-peceni.html