Jak připravit čočkový hummus se sušenými rajčaty | recept
Jak připravit čočkový hummus se sušenými rajčaty | recept. Tato rychlá a nápaditá variace na orientální hummus, která je připravená z jemné červené čočky, bílého smetanového jogurtu a dle očekávání ochucená intenzivní sezamovou pastou a česnekem, bezpochyby zaujme nejen ty, kteří cizrnu zrovna nevyhledávají.
Co je potřeba
- 250 g červené čočky
- 3–4 lžíce bílého smetanového jogurtu
- 3 lžíce Tahini pasty
- 1–2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 8 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 2 lžíce citronové šťávy
- necelá lžička soli
Krok 1
Čočku uvařte dle návodu na obalu, slijte a nechejte zcela vychladnout.
Krok 2
Následně ji vložte do nádoby vhodné k mixování, přidejte k ní jogurt, tahini pastu, prolisované stroužky česneku i nakrájená sušená rajčata a ochuťte římským kmínem, solí i citronovou šťávou. Vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladké hmoty.
Oceníte-li vláčnější, řidší konzistenci, dle chuti přidejte ještě jogurt.
Takto připravený hummus při servírování zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky koriandru či slunečnicovými semínky a podávejte s tortilla chips, plochým chlebem naan či zeleninou nakrájenou na hranolky.
- V troubě pečená rajčata použitá místo naložených sušených rajčat chuť hummusu fantasticky pozvednou.