Jak upéct křehké máslové tyčinky s marmeládou | recept na cukroví
Jak upéct křehké máslové tyčinky s marmeládou | recept na cukroví. Za málo peněz hodně muziky. Právě takové rčení dokonale vystihuje toto cukroví. Upečete jej totiž až překvapivě snadno, rychle, s minimálním počtem surovin a přitom sklidíte až nevídaný úspěch. Okouzlujícím křehkým a máslově jemným tyčinkám s pikantní marmeládou jednoduše nikdo neudolá.
Co je potřeba
K odměřování použijte čtvrtlitrový hrnek
- 1 a ¼ hrnku špaldové hladké mouky
- ¾ hrnku třtinového cukru
- ½ kostky másla + 2–3 plátky na závěrečné pokladení
- ½ hrnku rybízové či višňové marmelády
Krok 1
V míse smíchejte mouku s cukrem.
Krok 2
Přidejte na kousky nakrájené změklé máslo a prsty vypracujte do drobenkového těsta.
Krok 3
Větší část drobenky nasypte do pečicím papírem vyložené formy o velikosti 16×22 cm a dlaní stlačte, doslova upěchujte ke dnu.
Krok 4
Potřete tenkou vrstvou rozmíchané marmelády.
Krok 5
Zasypte zbylou drobenkou a opět dlaní k marmeládě lehce přimáčkněte.
Krok 6
Povrch nyní poklaďte kousky másla a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C). Pečte přibližně 35 minut dozlatova.
Po úplném vychladnutí upečený plát nakrájejte na tyčinky 1–1,5 cm široké a 5 cm dlouhé.
- Tyčinky lze příjemně provonět přidáním lžičky mleté skořice do drobenkového těsta. V takovém případě jsou pak úžasnou kombinací rozmíchaná a rumem lehce naředěná švestková povidla.