Jak připravit labužnickou žampionovou směs s tvarůžky | recept
Jak připravit labužnickou žampionovou směs s tvarůžky | recept. Tato prvotřídní lahůdka připravená z chuťově i aromaticky výrazných tvarůžků, pikantního koření a kousků jemných žampionů je přesně tou pravou delikatesou k dobře vychlazenému pivu. Nejlépe pak za tepla podávanou na poctivě osmažené topince.
Co je potřeba
- 250 g žampionů
- 100 g dobře uzrálých tvarůžků
- 1 malá červená paprika či kapie
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké červené papriky (dle chuti lze i pálivé či přímo mleté čili)
- 1 lžička drceného kmínu
- plátek másla na orestování
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Krok 1
Na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli s česnekem.
Krok 2
Přidejte na malé kousky nakrájené, předem očištěné žampiony s červenou paprikou, případně sladkou kapií, a restujte až do odpaření tekutiny, kdy by paprika měla zůstat stále na skus.
Jsou-li nožičky žampionů pěkné a pevné, použijte je do směsi také.
Krok 3
Jakmile žampiony zavadnou a rozvoní se, tedy přibližně po 5–10 minutách, směs okořeňte červenou paprikou a kmínem a přidejte nadrobno nakrájené tvarůžky. Dle chuti osolte a opepřete.
Na mírném ohni míchejte do rozpuštění tvarůžků, dokud směs nezíská vláčnou a krémovou konzistenci. Rovnou z pánve pak podávejte na osmažené topince potřené česnekem nebo odlehčeně na rozpečeném pečivu.
Stejnou delikatesu připravíte i z romadúru, který se snáze rozpouští a směs s ním má o něco krémovější strukturu.
- Pokud směs před podáváním zchladne a lehce tím zatuhne, stačí ji na mírném ohni znovu rozehřát. Nebo ji můžete nechat zchladnout plánovaně a následně ji promíchat s adekvátním množstvím majonézy a připravit si tak opravdu fantastickou pomazánku podávanou s jarní cibulkou na ozdobu.