Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk
Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk. Ovocná kaše – pyré z jablek a dýně dobře chutná i jen tak. Když ho ale vylepšíte šťávou z rakytníku a meruňkovým sirupem, tak nikdo nepozná, že je to (mnohdy nenáviděná) dýně. Sirup nemusíte kupovat, stačí přidat místo něj rozmixovaný meruňkový kompot z vlastních zásob. Pyré je vhodné do ovocných pohárů, zákusků nebo jako přesnídávka.
Co je potřeba
- 800 g jablek
- 1800 g dýně
- 2/3 hrnku krupicového cukru
- lžička kyseliny citronové
- sirup z meruňkového džemu (lze vynechat)
- rakytníková šťáva podle chuti
Krok 1
Jablka a dýni nakrájejte na velké kostky a upečte v troubě při 220 °c zhruba 40 minut.
Krok 2
Upečenou hmotu propasírujte sítem, přidejte cukr a kyselinu citronovou nebo šťávu z citronu.
Krok 3
Můžete přidat trochu meruňkového sirupu, ale určitě nezapomeňte na šťávu z rakytníku. Rakytník dodá pyré efektní oranžovou barvu a pikantní chuť. Nikdo neuhádne, že toto meruňkové pyré je z dýně.
Krok 4
Hotové pyré rozdělte do sklenic, pevně uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.