jaktak.cz

Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk. Ovocná kaše – pyré z jablek a dýně dobře chutná i jen tak. Když ho ale vylepšíte šťávou z rakytníku a meruňkovým sirupem, tak nikdo nepozná, že je to (mnohdy nenáviděná) dýně. Sirup nemusíte kupovat, stačí přidat místo něj rozmixovaný meruňkový kompot z vlastních zásob. Pyré je vhodné do ovocných pohárů, zákusků nebo jako přesnídávka.

 

Co je potřeba

  • 800 g jablek
  • 1800 g dýně
  • 2/3 hrnku krupicového cukru
  • lžička kyseliny citronové
  • sirup z meruňkového džemu (lze vynechat)
  • rakytníková šťáva podle chuti

Krok 1

Jablka a dýni nakrájejte na velké kostky a upečte v troubě při 220 °c zhruba 40 minut.

Krok 2

Upečenou hmotu propasírujte sítem, přidejte cukr a kyselinu citronovou nebo šťávu z citronu.

Krok 3

Můžete přidat trochu meruňkového sirupu, ale určitě nezapomeňte na šťávu z rakytníku. Rakytník dodá pyré efektní oranžovou barvu a pikantní chuť. Nikdo neuhádne, že toto meruňkové pyré je z dýně.

Krok 4

Hotové pyré rozdělte do sklenic, pevně uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80 °C.

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jablecno-dynove-pyre-napodobenina-pyre-z-merunek.html