Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem
Jak udělat pečené jednohubky | recept s listovým těstem. Rychlé pohoštění z listového těsta ve formě jednohubek snadno připravíte i s již usazenou nečekanou návštěvou v obýváku. Listové těsto se vyplatí mít připravené pro takovéto případy v chladničce (určitě mnozí z vás mají) a ostatní přísady jsou běžně doma. Párky lehce nahradíte šunkou, klobásou nebo tím, co máte. Chuťovky jsou dobrou volbou i k pivu a vínu.
Co je potřeba
- 2 balení rozváleného listového těsta
- 100 g plátkového sýra
- párky podle vlastních preferencí
- kečup
- sezamové semínko
- vejce na potření
Krok 1
Jako první krok zapněte troubu. Listové těsto, aby hezky lístkovalo musí přijít do rozpálené trouby. Zapněte ji na 200 °C.
Plát listového těsta rozviňte a i s papírem položte na plech. Potřete ho kečupem nebo rajským protlakem a rozložte sýr po celé jeho ploše.
Krok 2
Párek (klobásu, jinou uzeninu) nakrájejte na kolečka a vyskládejte v řadách tak, aby se později daly krájet čtverečky. Velikost nechám na vašem uvážení.
Krok 3
Vše překryjte druhým plátem těsta a přes papír ho rukama nebo válečkem přitlačte, aby se objevily obrysy párku.
Krok 4
Rádlem nebo ostrým nožem nakrájejte čtverečky, vše potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem.
Krok 5
Vložte do připravené trouby a upečte dozlatova. Trvá to chvilku. Podávejte teplé i studené.
Uzeninu můžete vynechat nebo ji nahradit Hermelínem. V takovém případě se místo sezamu lépe hodí vlašský ořech.