Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa
Jak udělat karbanátky z pohanky a hub | recept bez masa. Karbanátky z pohanky a hub chutí silně připomínají tradičního vánočního kubu. Dají se jíst teplé i studené a řekla bych, že zastudena jsou lepší. Krásně zvláční a chutě se propojí. Je to jednoduché a levné jídlo, ke kterému stačí jako příloha jen salát z čerstvé zeleniny.
Co je potřeba
- 1 hrnek pohanky (200 ml)
- 1 středně velká cibule
- 1 vejce
- 2 hrsti čerstvých lesních hub
- majoránka
- česnek podle chuti
- sůl
- ovesné vločky
- sádlo
- hladká mouka
- sezam
Krok 1
Očištěné houby nakrájejte na plátky a bez tuku , jen mírně podlité vodou pro začátek, je vyduste. Loupanou pohanku uvařte podle návodu na sáčku v osolené vodě. Na jeden díl pohanky se přidává 1,5 dílu vody.
Krok 2
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na lžíci sádla společně s drceným česnekem.
Krok 3
Uvařenou pohanku, houby, cibuli a česnek promíchejte v misce s majoránkou a vejcem. Směs spojte hrstí jemných ovesných vloček a nechte asi 20 minut stát.
Krok 4
Utvořte placičky a obalujte je ve směsi hladké mouky a sezamu. Placičky moc nedrží pohromadě, chce to trochu trpělivosti, ale pečením se zpevní. Obalené karbanátky vyskládejte na plech potřený tukem.
Krok 5
Pečte v troubě při 200 °C, během pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran.
Pokud vám nevadí smažená jídla, karbanátky můžete usmažit na pánvi v rozpáleném tuku.
Vegetariáni sádlo na smažení (pečení) vymění za vhodný olej.