Jak upéct luxusní arašídové dortíčky | recept na cukroví
Jak upéct luxusní arašídové dortíčky | recept na cukroví. Arašídy v každém kousku tohoto luxusního kousku cukroví. Dortíčky z jemného těsta a výrazně arašídového krému jsou spolu s arašídovým zdobením nejen líbivé, ale po ochutnání i velice žádané.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete cca 40 plně arašídových dortíčků
Na jemné těsto:
- 220 g hladké mouky
- 150 g Hery
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce Solamylu
- 1 žloutek
- 250 g hladké mouky
Na arašídový krém:
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 100 g jemně mletých nesolených arašídů
1 bílek na potření těsta
50–100 g hrubě sekaných nesolených arašídů na ozdobení
Krok 1
Povolenou heru propracujte s moukou, cukrem, Solamylem a žloutkem do měkkého, krásně tvárného a nelepivého těsta, které nechejte do druhého dne odležet v lednici.
Krok 2
Z vychlazeného těsta následně vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru tenký plát o síle 2–3 mm a vykrajujte z něj obdélníčky.
Krok 3
Jednotlivé kousky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete bílkem.
Krok 4
Zasypte nahrubo nasekanými arašídy a pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) asi tak 10 minut. Jakmile začnou okraje těsta zlátnout, plech vyndejte z trouby a nechejte na něm upečené obdélníčky 5 minut dojít. Poté sejměte a nechejte bokem vychladnout.
Krok 5
V průběhu pečení připravte arašídový krém. Na ten v micce utřete povolené máslo s cukrem.
Krok 6
Přidejte najemno mleté arašídy a důkladně promíchejte.
Krok 7
Upečené a zcela vychladlé kousky těsta pak z neozdobené strany potírejte krémem a slepujte.
Tím jsou dortíčky hotové, jen je před podáváním nechejte 2–3 dny v chladu rozležet a zvláčnět.
- Extra jemné, chuťově více nasládlé a nesmírně voňavé dortíčky upečete s pomocí kešu oříšků, které zakomponujete na místo arašídů jak do krému, tak na posyp.