Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept
Jak uvařit plněné papriky líné kuchařky | recept. Také máte někdy den, kdy se vám nechce nic vařit? A přesto pro klid v rodině musíte? Pak je tento recept právě pro vás. Jednoduché, rychlé, z jednoho hrnce, vše „od oka“ – a chuť jako klasické plněné papriky. Jediné, co se dá pokrmu vytknout, je nepříliš reprezentativní vzhled.
Co je potřeba
- mleté maso
- papriky
- rajčata
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- bobkové listy
- hřebíček
- nové koření
- cukr
- volitelně feferonka
Krok 1
Cibuli a papriku nakrájejte na proužky. Rajčata sloupněte a rozčtvrťte nebo rychleji a s menší námahou použijte konzervovaná.
Krok 2
Zeleninu promíchejte v pekáčku, ve kterém se bude jídlo připravovat, s kořením, co jste zvyklí dávat do rajské omáčky. Rajskou omáčku ochucují v každé rodině jinak, proto výpis koření berte jen jako orientační.
Krok 3
Mleté maso (směs) promíchejte se solí a pepřem. Utvořte z něj libovolně velké šišky nebo koule.
Krok 4
Zvolené tvary z masa položte do pekáčku se zeleninou.
Krok 5
Maso překryjte vrstvou zeleniny a vložte do do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte do změknutí a během pečení maso polévejte a stále zakrývejte.
Krok 6
Tímto způsobem jdou připravit i plátky vepřového nebo kuřecího masa.