Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví
Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví. Famózní cukrovinka, která nejen že skvostně vypadá, ale i chutná. Čtverečky tmavého kakaového těsta spojené sladkým máslovým krémem z marcipánu chuťově podpořené hořkou čokoládovou polevou a sladkou bílou čokoládovou ozdobou, jsou po svém uležení naprostou fantazií.
Co je potřeba
Na kakaové linecké těsto:
- 220 g hladké mouky
- 150 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 30 g tmavého kakaa
Na marcipánový krém:
- 100 g marcipánu
- 100 g másla
- 2 lžíce rumu
Na čokoládovou polevu:
- 1 balení hořké čokoládové polevy
- 150 g čokolády na vaření
- slabý plátek Omegy pro lesk polevy
Na ozdobu:
- nahrubo nasekanou bílou čokoládu
Krok 1
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do jemné pěny.
Krok 2
Přidejte žloutky, mouku i kakao a vypracujte vláčné, měkké, nelepivé těsto. V případě potřeby podsypejte trochou mouky. Těsto pak nechejte v lednici do druhého dne proležet.
Krok 3
Následně z vychlazeného těsta vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru plát přibližně 3 mm silný a vykrajujte z něj malé čtverečky.
Krok 4
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a 10 minut pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C). Po vytažení z trouby upečené kousky ihned sejměte z plechu a nechejte chladnout na mřížce.
Krok 5
V průběhu pečení a chladnutí čtverečků utřete z najemno nastrouhaného marcipánu, změklého másla a rumu hladký krém.
Chcete-li mít krém opravdu hladký, bez jakýchkoliv nastrouhaných kousků marcipánu, pomozte si metlami či kuchyňským robotem.
Krok 6
Připraveným krémem poté natírejte polovinu upečených čtverečků a slepujte je s těmi nenamazanými. Takto dejte do lednice, aby krém zpevnil a kostičky držely pohromadě.
Krok 7
V mezidobí si z balení hořké čokoládové polevy, čokolády na vaření a omegy připravte lesklou čokoládovou polevu.
Krok 8
Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni, koupenou čokoládovou polevu rovněž rozpusťte, a to dle návodu na obalu a poté obě v misce promíchejte s kouskem omegy.
Krok 9
Do takto připravené polevy následně z jedné strany namáčejte zatuhlé slepené kostičky.
Krok 10
Na závěr jednotlivé kousky ozdobte nahrubo nasekanou bílou čokoládou, kterou nanášejte co nejdříve po smočení kousků v čokoládové polevě tak, aby poleva byla ještě teplá, vláčná a nezatuhlá.
Zdobit můžete i malou kuličkou marcipánu, sloupnutou mandlí či jedinečnými kakaovými boby.
Před podáváním nechejte cukroví alespoň 1–2 dny v chladu proležet a zvláčnět.
- Marcipánový krém báječně ochutí mandlový likér Amaretto a kapka mandlového aroma