jaktak.cz

Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví. Famózní cukrovinka, která nejen že skvostně vypadá, ale i chutná. Čtverečky tmavého kakaového těsta spojené sladkým máslovým krémem z marcipánu chuťově podpořené hořkou čokoládovou polevou a sladkou bílou čokoládovou ozdobou, jsou po svém uležení naprostou fantazií.

Co je potřeba

Na kakaové linecké těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 30 g tmavého kakaa

Na marcipánový krém:

  • 100 g marcipánu
  • 100 g másla
  • 2 lžíce rumu

Na čokoládovou polevu:

  • 1 balení hořké čokoládové polevy
  • 150 g čokolády na vaření
  • slabý plátek Omegy pro lesk polevy

Na ozdobu:

  • nahrubo nasekanou bílou čokoládu

Krok 1

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do jemné pěny.

Krok 2

Přidejte žloutky, mouku i kakao a vypracujte vláčné, měkké, nelepivé těsto. V případě potřeby podsypejte trochou mouky. Těsto pak nechejte v lednici do druhého dne proležet.

Krok 3

Následně z vychlazeného těsta vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru plát přibližně 3 mm silný a vykrajujte z něj malé čtverečky.

Krok 4

Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a 10 minut pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C). Po vytažení z trouby upečené kousky ihned sejměte z plechu a nechejte chladnout na mřížce.

Krok 5

V průběhu pečení a chladnutí čtverečků utřete z najemno nastrouhaného marcipánu, změklého másla a rumu hladký krém.

Chcete-li mít krém opravdu hladký, bez jakýchkoliv nastrouhaných kousků marcipánu, pomozte si metlami či kuchyňským robotem.

Krok 6

Připraveným krémem poté natírejte polovinu upečených čtverečků a slepujte je s těmi nenamazanými. Takto dejte do lednice, aby krém zpevnil a kostičky držely pohromadě.

Krok 7

V mezidobí si z balení hořké čokoládové polevy, čokolády na vaření a omegy připravte lesklou čokoládovou polevu.

Krok 8

Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni, koupenou čokoládovou polevu rovněž rozpusťte, a to dle návodu na obalu a poté obě v misce promíchejte s kouskem omegy.

Krok 9

Do takto připravené polevy následně z jedné strany namáčejte zatuhlé slepené kostičky.

Krok 10

Na závěr jednotlivé kousky ozdobte nahrubo nasekanou bílou čokoládou, kterou nanášejte co nejdříve po smočení kousků v čokoládové polevě tak, aby poleva byla ještě teplá, vláčná a nezatuhlá.

Zdobit můžete i malou kuličkou marcipánu, sloupnutou mandlí či jedinečnými kakaovými boby.

Před podáváním nechejte cukroví alespoň 1–2 dny v chladu proležet a zvláčnět.

  • Marcipánový krém báječně ochutí mandlový likér Amaretto a kapka mandlového aroma

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-cokoladove-kosticky-s-marcipanovym-kremem-recept-na-cukrovi.html