Jak upéct citronem provoněnou jogurtovou bábovku | recept
Jak upéct citronem provoněnou jogurtovou bábovku | recept. Elegantní, chuťově jemná a jogurtově vláčná bábovka, které neskonalou vůni propůjčí svěží citronová šťáva podpořená výraznou citronovou kůrou.
Co je potřeba
- 2 vejce
- 230 g krupicového cukru
- 60 ml oleje
- 1 větší citron
- 280 g bílého smetanového jogurtu
- 260 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Krok 1
Cukr metličkou vyšlehejte s vejci do světlé pěny.
Krok 2
Přimíchejte olej, bílý jogurt a provoňte šťávou i najemno nastrouhanou kůrou z celého citronu.
Krok 3
Nakonec zapracujte mouku s práškem do pečiva.
Krok 4
Dohladka vymíchaným litým těstem poté naplňte vymazanou a vysypanou bábovkovou formu (silikonovou formu stačí jen lehce vymazat olejem) a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), 50–60 minut (až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků).
Bábovku nechejte ve formě zcela vychladnout a následně podávejte jemně pocukrovanou či ozdobenou kopečkem lahodné smetany.
- Stejně fantastickou a voňavou bábovku upečete i s limetkou či pomerančem.