Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept
Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept. Tato krásně barevná bublanina z litého kakaového těsta protknutého ochuceným tvarohem je spolu se šťavnatými meruňkami moučníkem nejen chuťově harmonickým, ale i fantasticky vláčným.
Co je potřeba
Na kakaové těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- ½ kg meruněk
Na tvarohovou část:
- 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
- 1 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ½ balíčku vanilkového pudinku
Krok 1
Vejce s cukrem, i vanilkovým cukrem, vyšlehejte v míse metličkou do pěny.
Krok 2
Zašlehejte olej.
Krok 3
Do základu přimíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a přilijte mléko.
Krok 4
Na tvarohovou směs v misce promíchejte tvaroh s vejcem, pudinkovým práškem a moučkovým i vanilkovým cukrem.
Krok 5
Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky.
Krok 6
Do plechu vyloženého pečicím papírem nalijte ¾ kakaového těsta.
Krok 7
Na něj navrstvěte tvarohovou směs.
Krok 8
Následně i zbytek kakaového těsta, přičemž vše pak lehce protáhněte vidličkou, aby se těsto s tvarohem propojilo.
Krok 9
Nakonec ozdobte kousky meruněk a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) na 45–50 minut.
- Spojení kakaa a tvarohu báječně doplní i třešně či višně. Upečená bublanina sice není tak krásně barevná, ale chuťově je výtečná.