Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept
Jak na cuketové pickles s koprem | jednoduchý recept. Tenké plátky jemných cuket ochucené aromatickým koprem, které jsou následně přelité sladkokyselým nálevem z jablečného octu, jsou po svém náležitém uležení nejen neotřelým, ale i překvapivě chutným doplňkem k jakémukoliv masovému pokrmu.
Co je potřeba
- 6 středních cuket
- 4 lžičky soli
- 3 lžíce jemně sekaného čerstvého kopru
Na sladkokyselý nálev:
- 500 ml vody
- 100 ml jablečného octa
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžička soli
Krok 1
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu je i se slupkou nakrouhejte na tenké podlouhlé plátky. V míse je pak důkladně promíchejte se solí a nechejte zhruba hodinu vypotit.
Krok 2
Mezitím připravte nálev z cukru, soli a hořčičného semínka, ke kterým v hrnci přilijte vodu a jablečný ocet. Společně nechejte zavařit, minutku probublat a následně chladnout.
Krok 3
Prosolené cukety nyní slijte a promíchejte s najemno nasekaným koprem.
Krok 4
Ochucenými plátky cuket naplňte čisté sklenice.
Krok 5
Zalijte vlažným lákem a zavíčkujte. Takto připravené pickles skladujte v chladničce a před prvním ochutnáním je nechejte alespoň den odležet.
- Cukety lze spolu s koprem promíchat i s pár stroužky prolisovaného česneku nebo s najemno nasekanou čili papričkou.