Jak upéct jogurtovou bábovku z rýžové mouky | recept bez lepku
Jak upéct jogurtovou bábovku z rýžové mouky | recept bez lepku. S jemnou rýžovou moukou a smetanovým jogurtem upečete bábovku nejen plně bezlepkovou, ale až nebývale lahodnou, s příjemným nádechem vanilky a smetanově něžnou barvou.
Co je potřeba
- 300 g rýžové mouky
- 3 lžíce Solamylu
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vajíčka
- 300 g tučného smetanového jogurtu
- 100 ml oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
Krok 1
Prosátou rýžovou mouku smíchejte v míse s bramborovým škrobem, kypřícím práškem a jedlou sodou.
Krok 2
V druhé míse prošlehejte vajíčka s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Krok 3
Do vaječného základu přimíchejte olej s jogurtem.
Krok 4
K tekutým surovinám nakonec vmíchejte připravenou moučnou směs.
Krok 5
Vzniklé lité těsto přesuňte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 45–55 minut, dokud zapíchnutou špejli do těsta nevysunete suchou. Ve formě poté nechejte zcela vychladnout.
Pozn.: silikonovou formu stačí jen lehce vymazat olejem.
Bábovku skvěle oživí a chuťově pozvednou například vypeckované višně či jiné drobné a barevně kontrastní ovoce. Případné doplňky promíchejte s těstem až na úplný závěr.
Lehký nádech vanilky můžete podpořit i vanilkovým aroma či esencí.