jaktak.cz

Jak upéct vláčné kompotové řezy s jemným pudinkovým krémem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct vláčné kompotové řezy s jemným pudinkovým krémem | recept. Ananasový kompot přidaný do těsta se spolu se sladkým sirupem se zaslouží o nesmírně šťavnatý korpus, jehož vláčnost je navíc umocněna i lahodně jemným vanilkovým krémem z pudinku a smetanového sýru, kterým je po upečení ozdobený.

Co je potřeba

Při odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml

Na těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku krupicového cukru
  • 1 plechovka ananasového kompotu (plechovka se 340 g pevného podílu)
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vajíčka

Na vanilkový krém:

  • 2 pomazánková másla
  • 125 g kupovaného vanilkového pudinku
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Krok 1

Celý obsah plechovky i s kompotovou šťávou rozmixujte tyčovým mixérem či lépe přímo v mixéru dohladka.

Krok 2

Ve velké míse smíchejte mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva i jedlou sodu a přidejte vajíčka.

Krok 3

Přilijte rozmixovaný kompot a vše zapracujte do řidšího litého těsta.

Krok 4

Těstem vyplňte plech s vyššími okraji a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) přibližně 35 minut, dokud špejli zapíchnutou do těsta nevysunete suchou. Upečený korpus nechejte chladnout.

Krok 5

Na vanilkový krém spolu v míse dohladka utřete pomazánkové máslo, pudink a moučkový i vanilkový cukr.

Krok 6

Takto připravený krém rozetřete na vychladlý základ, uhlaďte a vidličkou vytvořte okrasné šrafování.

Krém můžete rovněž posypat najemno sekanými oříšky či čokoládou.

Plech vložte do lednice, ve které koláč nechejte odležet a zatuhnout, a to nejlépe do druhého dne. Poté krájejte na řezy.

  • Stejně skvostné řezy upečete i z broskvového či meruňkového kompotu, který můžete pro změnu doplnit kakaovým krémem, do něhož použijete místo vanilkového pudinku jeho kakaovou verzi a přidáte lžíci kakaa pro barvu.  

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-vlacne-kompotove-rezy-s-jemnym-pudinkovym-kremem-recept.html