Jak připravit roštěnky na smetaně | recept
Jak připravit roštěnky na smetaně | recept. Na minutku podle následujícího receptu potřebujete dobře vyzrálé hovězí maso, jen tak bude maso křehké a měkké. Proto si při nákupu ověřte datum porážky zvířete, je zákonnou povinností prodejce ji uvádět. Roštěnky se připravují jako minutka, stačí jim velmi krátká doba na opečení. Plátky opékejte z každé strany asi 2 minuty, pokud preferujete maso uvnitř růžové.
Co je potřeba
- 4 roštěnky
- 3 lžíce oleje
- 120 g kysané smetany
- mletý pepř
- sůl
- 100 g šunky
- 2 sterilované okurky
- lžíce kaparů
- 1 malá cibule
- 20 g másla
- petrželová nať
Krok 1
Roštěnou nakrájejte na plátky a okraje na několika místech nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Zlehka je naklepejte a posypte solí a pepřem.
Krok 2
Připravte si šunku, cibuli, kapary a okurku. Šunku a cibuli nakrájejte na proužky, sladkokyselé okurky na kostičky. Cibuli dejte stranou a vše ostatní včetně kaparů promíchejte.
Krok 3
Roštěnky položte do pánve s horkým olejem a zprudka opečte z obou stran. Správně připravené maso by mělo uvnitř zůstat růžové. Hotové přeložte na nahřáté talíře a udržujte teplé.
Krok 4
V jiné pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli do světle žluta. Přidejte směs šunky, kaparů a okurky a dobře prohřejte.
Krok 5
Do výpeku na pánev, ve které se opékaly roštěnky, přilijte smetanu, osolte, promíchejte a prohřejte. Touto šťávou přelijte maso, položte na každou roštěnku část šunky se zeleninou a ozdobte petrželovou natí. Vhodnou přílohou je dušená rýže.