Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem. Známá a velice oblíbená, lahodně sladká čokoláda ve smetanově krémové polevě vytvoří spolu s nadýchaným a grankem doslazeným korpusem, opravdu božský moučník. Omámí vás i svou neskonalou šťavnatostí získanou silnou černou kávou, kterou je horký upečený korpus delikátně pokapaný.
Co je potřeba
K odměřování surovin použijte čtvrtlitrový hrnek
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek sladkého kakaa Granko
- 1/2 hrnku oleje
- 5 vajíček
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml silné černé kávy na pokapání korpusu
- meruňková marmeláda na potření korpusu
Na čokoládovou polevu:
- 250 g mléčné čokolády Milka
- 250 ml smetany ke šlehání
Krok 1
Do velké mísy nasypte mouku, cukr, granko i prášek do pečiva a spolu s vajíčky a olejem vše vymíchejte do litého těsta.
Krok 2
Těsto vlijte do pečící obdélníkové formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), přibližně 35 minut.
Krok 3
Ihned po vytažení z trouby upečený korpus pokapejte uvařenou a vychladlou černou kávou.
Krok 4
Následně jej potřete rozmíchanou marmeládou. Tu nanášejte opatrně a zlehka, korpus je opravdu neskutečně nadýchaný a jemný.
Krok 5
Nyní v rendlíku začněte pomalu na mírném ohni rozpouštět smetanu s nalámanou mléčnou čokoládou. Míchejte do té doby, než se čokoláda zcela rozpustí. Poté vzniklou polevu nechejte alespoň pár minut chladnout, aby částečně zatuhla.
Krok 6
Vláčnou polevu pak naneste na marmeládovou vrstvu.
V pokojové teplotě nechejte hotový moučník zcela zchladnout a následně jej vložte do lednice zatuhnout. Ideálně přes noc.
- Jste-li opravdu velcí milovníci čokoládových dobrot, dopřejte si navíc i čokoládovou polevu, kterou nanesete na již zatuhlou čokoládovo-smetanovou vrstvu z čokolády Milka. Koláč ale můžete rovněž jen ozdobit nahrubo nasekanou čokoládou. V rámci jakéhokoliv doladění doporučuji zvolit hořkou čokoládu.