Jak upéct sušenky z kokosové mouky a kousků hořké čokolády | recept bez lepku
Jak upéct sušenky z kokosové mouky a kousků hořké čokolády | recept. Famózní, plně bezlepkové a oku lahodící malé sušenky z kokosové mouky a kousků kvalitní hořké čokolády vás okouzlí jednak svou nesmírnou jemností, se kterou se pojí jejich příjemná a decentně sladká chuť, ale rovněž i svou neodolatelnou vůní, kde dominuje spojení vanilky a kokosu.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete 40–45 menších sušenek
- 120 g kokosové mouky
- 60 g kokosového oleje
- 4 vajíčka
- 2 vanilkové cukry
- 1 prášek do pečiva
- 50 g kvalitní hořké čokolády
Krok 1
Kokosový olej rozehřejte v mikrovlnné troubě či v kastrůlku na plotně. K rozpuštění stačí opravdu chvilka.
Krok 2
V míse jej pak smíchejte s vajíčky a vanilkovými cukry. Dbejte na to, aby olej při mísení s vajíčky nebyl zcela horký, ale pouze vlažný.
Krok 3
Do tekuté směsi vmíchejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte krásně vlhké, šťavnaté těsto, které nechejte 5–10 minut odpočívat, aby mouka dokonale nasákla tekutinu.
Krok 4
Na závěr do těsta vmíchejte na kousky nasekanou čokoládu.
Krok 5
V dlaních tvořte kuličky, které v závěru zploštěte do placiček a klaďte na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě je pak při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) pečte 12–15 minut. Jakmile začnou okraje sušenek zlátnout, z trouby je vyndejte.
Nesnězené kousky skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
- Vanilkový cukr můžete nahradit 2 lžícemi medu. Vzhledem ke konzistenci těsta ovšem doporučuji medem nahradit pouze 1 vanilkový cukr a druhý do sušenek přidat. Vanilkovou vůní upečených sušenek pak báječně podtrhne lžička vanilkového aroma.