Jak upéct domácí Brumík řezy | recept
Jak upéct domácí Brumík řezy | recept. Piškotovou čokoládou plněnou cukrovinku ve tvaru líbivého medvídka děti prostě zbožňují. Ovšem věřte, že za tuto domácí verzi Brumíka budou zbožňovat i vás. Neskonale vláčným a lahodně voňavým litým řezům protknutým sametově jemnou čokoládovou polevou jednoduše neodolají – a to ani dospělí.
Co je potřeba
Na těsto:
- 5 vajíček
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky vanilkového aroma (esence)
- 200 ml oleje
- 300 g hladké mouky
- 300 ml plnotučného mléka
- 1 kypřící prášek
Na čokoládovou polevu:
- 600 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády na vaření
- 150 g mléčné čokolády
Krok 1
Do nádoby vhodné ke šlehání rozklepněte vajíčka a spolu s krupicovým cukrem je vyšlehejte elektrickými metlami do pěny.
Krok 2
Za stálého šlehání, ale na menší otáčky přidejte do směsi vanilkový cukr i aroma a tenkým pramínkem pomalu přilévejte olej.
Krok 3
Poté po částech vařečkou zapracujte mouku s mlékem a po spotřebování veškerého jejich množství směs ještě na závěr při nízkých otáčkách prošlehejte.
Krok 4
Nakonec do těsta přidejte kypřící prášek.
Krok 5
Lité těsto přemístěte do pečicím papírem vyloženého plechu s vyšším okrajem a pečte dozlatova v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 ° C) 30–35 minut.
Krok 6
V průběhu pečení v kastrůlku prohřejte smetanu s čokoládou a na mírném ohni míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Hotovou polevu udržujte teplou. V případě, že by zchladla a tím jemně zatuhla, před dalším použitím ji na plotně na mírném ohni opět povolte.
Krok 7
Do upečeného korpusu ihned po vytažení z trouby udělejte koncem vařečky díry. Dbejte ovšem na to, abyste těsto nepropíchli skrz naskrz.
Krok 8
Nyní už jen celý korpus přelijte připravenou polevou, přičemž pečlivě vyplňte i jednotlivé otvory a nechejte vychladnout. Poté plech přesuňte do lednice a jakmile poleva zatuhne, můžete krájet na řezy. Doporučuji ovšem vydržet do druhého dne.
- Čokoládovou polevu můžete dle své chuti libovolně upravovat a obměňovat. Pro vyloženě sladkou verzi použijte jen mléčnou čokoládu, naopak pro méně sladkou zase jen čokoládu na vaření. Nebo můžete pouze pozměnit jejich poměr.