Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept
Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept. Pod jemnou čokoládou polevou se skrývají vrstvené řezy z oplatek se sladkou čokoládovou nádivkou a máslovými sušenkami doplněné pikantními povidly. Tato neotřelá kombinace je dělá nebezpečně dobrou a již od pohledu lákavou cukrovinkou.
Co je potřeba
Na sušenkový základ:
- 3 oplatkové pláty
- 150 g švestkových povidel
- 125 g máslových sušenek (například klasické BeBe sušenky)
Na čokoládovou nádivku:
- 100 ml vody
- 100 g krupicového cukru
- 125 g másla
- 75 g čokolády na vaření
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 150 g máslových sušenek
- 150 g mletých ořechů
- 1 lžíce rumového aroma
Na čokoládovou polevu:
- 150 g čokolády na vaření
- 8 lžic 33% smetany ke šlehání
Krok 1
Všechny tři oplatkové listy namažte z jedné strany švestkovými povidly.
Krok 2
Na první namazaný plát vyskládejte máslové sušenky. Rozložte je opravdu po celé ploše, a to i za předpokladu, že je nalámete. Takto předpřipravené odložte stranou.
Krok 3
Na nádivku nejdříve v kastrůlku na mírném ohni míchejte cukr s vodou do úplného rozpuštění.
Krok 4
Poté přidejte máslo, na kousky nalámanou čokoládu i kakaový prášek a za stálého míchání nechejte na plotně rozpustit a spojit.
Krok 5
Do horké směsi zamíchejte jemně mleté sušenky s ořechy a provoňte rumovým aroma.
Krok 6
Polovinu vytvořené nádivky naneste na připravený sušenkový základ a rozetřete ji v rovnoměrné vrstvě až do krajů.
Krok 7
Na nádivku přitiskněte a dobře přitlačte druhý povidly namazaný plát, přičemž stranu s povidly otočte na nádivku.
Krok 8
Naneste druhou polovinu nádivky.
Krok 9
Na tu vyskládejte zbylé máslové sušenky a přiklopte posledním namazaným oplatkovým plátem. Závěrečně vše důkladně dlaněmi stlačte.
Krok 10
Nyní ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě pomalu za občasného promíchání rozpusťte čokoládu se smetanou.
Krok 11
Vláčnou čokoládovou polevou pak navrstvené řezy ze všech stran potřete.
Takto připravené vložte do lednice a nechejte do druhého dne řádně zatuhnout, proležet a zvláčnět. Následně ostrým nožem krájejte na kostičky o velikosti sousta.
- Jsou-li povidla příliš tuhá a těžce by se roztírala, nařeďte je odpovídajícím množstvím rumu. Ten můžete použít i do nádivky místo rumového aroma.