jaktak.cz

Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na nepečené oplatkové řezy se sušenkami a čokoládovou nádivkou | recept. Pod jemnou čokoládou polevou se skrývají vrstvené řezy z oplatek se sladkou čokoládovou nádivkou a  máslovými sušenkami doplněné pikantními povidly. Tato neotřelá kombinace je dělá nebezpečně dobrou a již od pohledu lákavou cukrovinkou.

Co je potřeba

Na sušenkový základ:

  • 3 oplatkové pláty
  • 150 g švestkových povidel
  • 125 g máslových sušenek (například klasické BeBe sušenky)

Na čokoládovou nádivku:

  • 100 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • 125 g másla
  • 75 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce tmavého kakaa
  • 150 g máslových sušenek
  • 150 g mletých ořechů
  • 1 lžíce rumového aroma

Na čokoládovou polevu:

  • 150 g čokolády na vaření
  • 8 lžic 33% smetany ke šlehání

Krok 1

Všechny tři oplatkové listy namažte z jedné strany švestkovými povidly.

Krok 2

Na první namazaný plát vyskládejte máslové sušenky. Rozložte je opravdu po celé ploše, a to i za předpokladu, že je nalámete. Takto předpřipravené odložte stranou.

Krok 3

Na nádivku nejdříve v kastrůlku na mírném ohni míchejte cukr s vodou do úplného rozpuštění.

Krok 4

Poté přidejte máslo, na kousky nalámanou čokoládu i kakaový prášek a za stálého míchání nechejte na plotně rozpustit a spojit.

Krok 5

Do horké směsi zamíchejte jemně mleté sušenky s ořechy a provoňte rumovým aroma.

Krok 6

Polovinu vytvořené nádivky naneste na připravený sušenkový základ a rozetřete ji v rovnoměrné vrstvě až do krajů.

Krok 7

Na nádivku přitiskněte a dobře přitlačte druhý povidly namazaný plát, přičemž stranu s povidly otočte na nádivku.

Krok 8

Naneste druhou polovinu nádivky.

Krok 9

Na tu vyskládejte zbylé máslové sušenky a přiklopte posledním namazaným oplatkovým plátem. Závěrečně vše důkladně dlaněmi stlačte.

Krok 10

Nyní ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě pomalu za občasného promíchání rozpusťte čokoládu se smetanou.

Krok 11

Vláčnou čokoládovou polevou pak navrstvené řezy ze všech stran potřete.

Takto připravené vložte do lednice a nechejte do druhého dne řádně zatuhnout, proležet a zvláčnět. Následně ostrým nožem krájejte na kostičky o velikosti sousta.

  • Jsou-li povidla příliš tuhá a těžce by se roztírala, nařeďte je odpovídajícím množstvím rumu. Ten můžete použít i do nádivky místo rumového aroma.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-nepecene-oplatkove-rezy-se-susenkami-cokoladovou-nadivkou-recept.html