Jak uvařit špagety se sýrovou omáčkou, šunkou a hráškem | rychlé recepty
Jak uvařit špagety se sýrovou omáčkou, šunkou a hráškem | rychlé recepty. Jemná, ale přitom chuťově plná, smetanová, ale přitom lehce stravitelná. Právě taková omáčka, navíc obohacená o šunku a sladký hrášek, vám spolu se špagetami zajistí vyvážený, lehký a především rychlý oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Co je potřeba
- 160 g syrových špaget
- 300 ml vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 40 g másla
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 40 g parmazánu
- 100 g šunky
- 100 g hrášku
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Krok 1
Špagety uvařte dle návodu na obalu a poté udržujte teplé.
Krok 2
Přípravu omáčky začněte ochucením vlažného vývaru, do kterého přisypte sušený tymián s bazalkou.
Krok 3
Ve větší pánvi rozehřejte máslo a na mírném ohni na něm orestujte prolisovaný česnek. K jeho rozvonění budou stačit asi tak 2 minutky.
Krok 4
K orestovanému česneku přilijte ochucený vývar a současně přidejte i kukuřičný škrob na zahuštění. Metličkou pak na mírném ohni vymíchejte dohladka.
Krok 5
Takto připravený základ dokončete přidáním najemno nastrouhaného parmazánu, který jej po svém rozpuštění ještě dodatečně mírně zahustí.
Krok 6
Nyní už jen přidejte na kostičky nakrájenou šunku s hráškem, osolte, opepřete a 5 minut za stálého pomalého míchání povařte.
Krok 7
Poté zalijte smetanou pokojové teploty a pár minut prohřívejte.
Krok 8
Na závěr do pánve vsypte uvařené špagety, zlehka promíchejte a podávejte.
Špagety můžete na talíři posypat nastrouhaným parmazánem a pro naprostou dokonalost chutí ještě ozdobit lístky výrazné a řízné rukoly.
- Pro smetanovější a sytější verzi přidejte místo smetany na vaření, smetanu ke šlehání. Zejména pro děti bude omáčka lahodnější.