Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny. Dnes si podle našeho návodu můžete uvařit těstoviny s omáčkou z rajčat a masovými koulemi. Recept pochází z italské kuchyně, jídlo je celkem rychle hotové a dobře chutná. Uvedené množství stačí čtyřem průměrným strávníkům.
Co je potřeba
Knedlíčky:
- 500 g mletého masa, nejlépe směsi hovězího a vepřového
- 1 cibule
- česnek podle chuti
- 1 vejce
- oregano
- sůl
- mletý černý pepř
Omáčka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 250 g loupaných rajčat
- česnek podle chuti
- petrželová nať
- tymián
- sůl
- pepř
parmezán na posypání porcí na talíři
špagety
Krok 1
Na oleji nechte zesklovatět drobně krájenou cibuli a česnek. Odstavte, vmíchejte čerstvou (sušenou) dobromysl – oregano. Nechte vychladnout.
Krok 2
Do misky k mletému masu přidejte studenou osmaženou směs cibule, česneku a bylinky. Přidejte vejce, okořeňte pepřem, osolte a důkladně propracujte. Ze vzniklé hmoty utvořte 8 koulí. Masové knedlíčky zprudka opečte ze všech stran v pánvi se zbytkem oleje po smažení cibule. Jakmile se povrch zatáhne, odložte je na chvilku stranou.
Krok 3
Do stejné pánve vložte na lžíci oleje kostičky cibule a kousky česneku, osmahněte dorůžova a přimíchejte překrájená oloupaná rajčata. Mohou být z konzervy i čerstvá. Omáčku dochuťte pepřem a solí. Pokud vaříte s čerstvými bylinkami, přidejte je až nakonec. Jestliže máte sušené, přidejte je hned se solí a pepřem. Přiveďte směs k varu a do vroucí omáčky vložte knedlíčky. Společně vařte ještě 25 minut.
Krok 4
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na jejich obalu. Po uvaření je sceďte a rozdělte na talíře. Přelijte omáčkou, nahoru položte masové koule a vše zasypte strouhaným parmezánem.