jaktak.cz

Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny. Dnes si podle našeho návodu můžete uvařit těstoviny s omáčkou z rajčat a masovými koulemi. Recept pochází z italské kuchyně, jídlo je celkem rychle hotové a dobře chutná. Uvedené množství stačí čtyřem průměrným strávníkům.

Co je potřeba

Knedlíčky:

  • 500 g mletého masa, nejlépe směsi hovězího a vepřového
  • 1 cibule
  • česnek podle chuti
  • 1 vejce
  • oregano
  • sůl
  • mletý černý pepř

Omáčka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 250 g loupaných rajčat 
  • česnek podle chuti
  • petrželová nať
  • tymián
  • sůl
  • pepř

parmezán na posypání porcí na talíři

špagety

Krok 1

Na oleji nechte zesklovatět drobně krájenou cibuli a česnek. Odstavte, vmíchejte čerstvou (sušenou) dobromysl – oregano. Nechte vychladnout.

Krok 2

Do misky k mletému masu přidejte studenou osmaženou směs cibule, česneku a bylinky. Přidejte vejce, okořeňte pepřem, osolte a důkladně propracujte. Ze vzniklé hmoty utvořte 8 koulí. Masové knedlíčky zprudka opečte ze všech stran v pánvi se zbytkem oleje po smažení cibule. Jakmile se povrch zatáhne, odložte je na chvilku stranou.

Krok 3

Do stejné pánve vložte na lžíci oleje kostičky cibule a kousky česneku, osmahněte dorůžova a přimíchejte překrájená oloupaná rajčata. Mohou být z konzervy i čerstvá. Omáčku dochuťte pepřem a solí. Pokud vaříte s čerstvými bylinkami, přidejte je až nakonec. Jestliže máte sušené, přidejte je hned se solí a pepřem. Přiveďte směs k varu a do vroucí omáčky vložte knedlíčky. Společně vařte ještě 25 minut

 

Krok 4

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na jejich obalu. Po uvaření je sceďte a rozdělte na talíře. Přelijte omáčkou, nahoru položte masové koule a vše zasypte strouhaným parmezánem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-masove-knedlicky-se-spagetami-recept-na-testoviny.html