Jak upéct kakaové koláčky z arašídového másla a banánů | recept bez lepku
Jak upéct kakaové koláčky z arašídového másla a banánů | recept bez lepku. Měkké, vláčné a lákavě tmavé kakaové koláčky, které díky zakomponovanému arašídovému máslu získají i jistý punc nevšednosti. K naprosté dokonalosti pak koláčky vyladí jemný banán se sladkým medem, jejichž lahodná chuť báječně vyváží výrazný kakaový akcent.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 40 koláčků
- 3 opravdu zralé banány (čím zralejší banán, tím sladší a chutnější)
- 180 g arašídového másla
- 60 g tmavého kakaa
- 2–3 lžíce medu – dle zralosti banánů i vaší chuti
- 50 g sekaných arašídů na ozdobu
Krok 1
Banány nakrájejte na menší kusy a rozmixujte dohladka.
Krok 2
Přidejte k nim povolené arašídové máslo, kakao i med. Vše dohromady důkladně promixujte a poté ochutnejte, zda není potřeba přidat ještě lžíci medu.
Konzistence těsta je závislá na velikosti a zralosti banánů. Pro případné zahuštění přidejte trochu kakaa či arašídového másla.
Krok 3
Z měkkého těsta tvořte namočenou kávovou lžičkou hromádky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4
Na závěr ozdobte nasekanými oříšky, které do těsta mírně vtlačte, aby po upečení z koláčků neodpadávaly.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 ˚C (horkovzdušná trouba 170 ˚C) přibližně 15 minut. Ještě měkké je vytáhněte a nechejte na plechu dojít, zpevnit.
Nesnězené koláčky uchovávejte a v chladu v uzavřené dóze.
- Koláčky můžete místo medu dosladit různými sirupy. Výborný je čekankový či datlový, ovšem famózní chuti dosáhnete přidáním voňavého javorového sirupu, který s arašídovým máslem opravdu báječně ladí.