Jak upéct pudinkové řezy Margot z kokosové mouky | recept
Jak upéct pudinkové řezy Margot z kokosové mouky | recept. Luxusní a nebesky vláčné vrstvené řezy, které vás osloví voňavým kokosem v základu, tmavou čokoládu v pudinku i jemným smetanovým krémem z tvarohu. Vše chutí i vůní umocní závěrečná vrstva z oblíbené kokosové „Margotky“.
Co je potřeba
Na těsto:
- 1 hrnek kokosové mouky (hrnek o objemu 250 ml)
- 2 vajíčka
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce kokosového oleje
- ½ hrnku mléka
- 1 lžíce prášku do pečiva
Na pudinkovou vrstvu:
- 1 sáček čokoládového pudinku
- ½ l mléka
- 2 lžíce krupicového cukru
Na smetanový krém:
- ½ kelímku smetany ke šlehání
- 1 vanička tučného tvarohu
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 tyčinka Margot
Krok 1
Ze všeho nejdříve uvařte dle návodu na obalu čokoládový pudink, který pro další použití potřebuje zchladnout.
V průběhu chladnutí pudink párkrát promíchejte, aby se na něm neutvořil příliš velký škraloup, nebo jej překryjte potravinářskou folií. Ta tvorbě škraloupu rovněž zabrání.
Krok 2
Nyní oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do bělavé pěny.
Krok 3
Do vaječné pěny přidejte kokosový olej a přilijte mléko. Opět intenzivně prošlehejte.
Krok 4
Poté postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a propracujte do těsta podobného drobence.
Krok 5
Nakonec zapracujte do tuha vyšlehaný sníh z bílků. Pracujte nejdříve s vařečkou, ale následně doporučuji prohníst rukou, aby vzniklo krásně šťavnaté, mokré a soudržné těsto.
Krok 6
Vláčné těsto dlaní natlačte do formy vyložené pečicím papírem a potřete jej uvařeným a zchladlým pudinkem.
Takto připravené vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) a pečte 40–45 minut až do doby, kdy pudink na povrchu zpevní.
Krok 7
V průběhu pečení elektrickými metlami prošlehejte tvaroh se smetanou a cukrem.
Krok 8
Tvarohovou směs naneste na vychladlý korpus s pudinkem.
Krok 9
Finálně pak posypte najemno nastrouhanou kokosovou tyčinkou.
Vrstvenou dobrotu přesuňte do lednice a nechejte přes noc řádně vychladit. Až poté krájejte na řezy a servírujte. Nadále uchovávejte v lednici.
- Pro naprosté vyladění chuti použijte místo krupicového cukru cukr kokosový.