Jak připravit pečenou rajskou polévku | netradiční recept
Jak připravit pečenou rajskou polévku | netradiční recept. Dnešní recept je na tu nejsnadnější a nejchutnější rajskou polévku, jakou si umíte představit. Je téměř bez práce a hotová za chviličku. Závěrečné ochucení je už na chuti každého strávníka. Přesné množství jednotlivých ingrediencí je zbytečné uvádět, nám chutná ve složení jako na obrázku, je možné, že vám bude vyhovovat menší množství česneku nebo tymiánu.
Co je potřeba
- čerstvá rajčata
- cibule
- česnek
- bazalka
- tymián
- sůl
- olivový olej
- zeleninový vývar
- zakysaná smetana (pro vegany rostlinná alternativa)
Krok 1
Na polévku budete potřebovat upečenou zeleninu v troubě. Jsou zapotřebí opravdu chutná aromatická rajčata, tak pokud ještě nejsou na trzích k dispozici a polévku vaříte ze skleníkových z dovozu, kombinujte je s cherry rajčaty. Ty mají dobrou chuť i v zimě.
Krok 2
Veškerou zeleninu rozložte do pekáčku, bazalku dejte pod rajčata. Česnek nechte ve slupce, jen paličku překrojte příčně na polovinu. Bohatě posypte tymiánem, střídmě osolte a přidejte několik lžic oleje. Vložte do trouby a upečte při 200 °C.
Krok 3
Upečená zelenina změkne a česnek se zabarví do světle hnědé barvy. Nesmí být černý, byl by hořký. Lehké připálení u rajčat nevadí, polévka tím získá kouřovou příchuť.
Krok 4
Upečenou zeleninu přendejte do nádoby, přidejte vývar a vše dohromady rozmixujte. Česnek nezapomeňte vymáčknout ze slupky, jde to snadno. Pečený česnek je sladký a lehce připomíná oříšky, ochutnejte ho, je opravdu výborný.
Krok 5
Polévku můžete dochutit cukrem, pokud se vám bude zdát kyselá. Na závěr ji zjemněte smetanou.