Jak si upéct jehněčí hřbet | recept
Jak si upéct jehněčí hřbet | recept. Nejen na Velikonoce, ale i kdykoliv během roku, si můžeme jídelníček zpestřit vynikajícím pokrmem z jehněte. Jedná se o dietní, výborné maso a v této úpravě chutná opravdu každému. Podle našeho receptu to určitě zvládnete. V článku najdete i recept na chlupaté knedlíky, které jsou, společně se špenátem, ideální přílohou.
Co je potřeba
- jehněčí hřbet
- pesto z medvědího česneku
- česnek, cibule
- sůl
- špek
- olivový olej
na chlupaté knedlíky:
- 1 vejce
- 800 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
Krok 1
Jehněčí hřbet pečlivě odblaníme a očistíme. Maso osušíme, osolíme a poklademe plátky špeku a plátky cibule.
Krok 2
Vložíme do remosky (můžeme péct i v troubě) a pečeme na 3 lžících olivového oleje na menší teplotu asi 3 hodiny.
Krok 3
Během pečení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vodou.
Krok 4
Asi čtvrt hodiny před dopečením do masa vetřeme pesto z medvědího česneku. Přidáme i česnek nakrájený na malé kousky.
Recept na pesto najdete třeba zde https://www.jaktak.cz/jak-zhotovit-pesto-z-medvediho-cesneku-recept.html
Krok 5
Podáváme se špenátem a chlupatým knedlíkem.
Krok 6
Recept na chlupaté knedlíky je také poměrně jednoduchý.
Krok 7
Oloupané syrové brambory nastrouháme. Část vody slijeme. Do brambor vmícháme vejce, osolíme a přidáme mouku. Musíme získat husté těsto.
Krok 8
Knedlíky vykrajujeme lžící namáčenou ve vodě a pokládáme na látkovou utěrkou vyložený pařák.
Krok 9
V páře vaříme přibližně čtvrt hodiny.
Jehněčí hřbet, chlupaté knedlíky a k tomu špenát připravený podle vaší chuti, výborný oběd nejen na Zelený čtvrtek. A ještě tradiční dovětek: nezapomeňte hlavní ingredienci LÁSKU!