Jak upéct vynikající dort s krémem ze Salka | recept
Jak upéct vynikající dort s krémem ze Salka | recept. Máme pro vás další skvělý recept na fantastický tvarohový krém se Salkem, kterým můžeme naplnit různé dezerty, buchty, řezy nebo dort. Krém není nijak náročný na přípravu, je nadýchaný a velmi chutný. Pokud máte rádi méně sladký krém, přidejte méně cukru, protože kondenzované mléko je sladké samo o sobě. Podle našeho receptu se vše podaří.
Co je potřeba
Těsto:
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- ¼ hrnku oleje
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
množství do formy 15–20 cm
Krém:
- 250 g tvarohu
- 175 g másla
- 90 g moučkového cukru
- 65 g kondenzovaného mléka Salka
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce koňaku nebo rumu
Krok 1
Nejprve si připravíme krém. Máslo pokojové teploty utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme koňak a tenkým proudem přiléváme Salko. Stále třeme.
Krok 2
Do takto vyšlehané hmoty přidáme jemný tvaroh, který postupně zašleháváme. Nepoužíváme již mixér, aby nám krém neřídnul.
Krok 3
Tvarohový krém dáme do ledničky kde ho necháme ztuhnout. Po ztuhnutí ho dáme do zdobicího sáčku a ozdobíme jím dortový korpus.
Krok 4
Na dortový korpus začneme šlehat žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáváme mléko a olej, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 5
Těsto vlijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do předem na 180 °C nahřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Upečení ještě vyzkoušíme špejlí.
Krok 6
Po vychladnutí naplníme a nazdobíme krémem, ještě můžeme nahoře nazdobit ovocem, nebo strouhanou čokoládou.
Z těsta můžete upéct i malé dortíky a ozdobit podle příležitosti, ke které jsou určeny.