Jak si udělat výborné vajíčkové chuťovky | recepty
Jak si udělat výborné vajíčkové chuťovky | recepty. Až o Velikonocích vaše děti přinesou košíky plné vajec a vy nebudete vědět co s nimi, nechte si od nás poradit, jak je zužitkovat. Udělejte si z nich výborné vajíčkové chuťovky, plněné křehké košíčky, nebo jiné dobroty.
Co je potřeba
křehké košíčky s vaječným krémem:
- 150 g polohrubé mouky
- 70 g másla
- 1 žloutek
- 2 lžíce mléka
- 2 špetky soli
krém:
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 5 lžic pomazánkového másla, nebo lučiny
- 2 lžíce majolky
- sůl a pepř
- 3 lžičky plnotučné hořčice
na ozdobení:
- naložená kapie, okurka, kapary, nebo petrželka
Krok 1
Na křehké košíčky s vajíčkovým krémem si nejdříve upečeme košíčky. Mouku se solí prosejeme na vál, doprostřed vyklepneme žloutek, přidáme máslo a mléko. Promícháme a přidáváme mouku. Zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme do ledničky alespoň na hodinu odpočinout.
Krok 2
Formičky na košíčky vymažeme kouskem másla a vtlačíme do nich kousek těsta. Naplněné formičky poskládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi patnáct minut dozlatova.
Krok 3
Uvařená vejce oloupeme, dáme do mixéru , přidáme ostatní přísady a rozmixujeme na hladký krém.
Krok 4
Upečené košíčky vyklopíme a necháme vystydnout.
Krok 5
Do cukrářského sáčku dáme krém a plníme košíčky. Nakonec je ozdobíme kapií, kapary, nebo petrželkou.
Krok 6
Když nebudeme mít čas a chuť péct košíčky, můžeme krém nastříkat na kousky krekrů, nebo kolečka rohlíku. Naší fantazii se meze nekladou.