Jak upéct nejjednodušší velikonoční dortíky z ovesných vloček | recept
Jak upéct nejjednodušší velikonoční dortíky z ovesných vloček | recept. Dortíky podle dnešního receptu můžete upéct kdykoli, nejen o Velikonocích, stačí je dozdobit jiným způsobem. Jsou původně s rostlinnou alternativou, ale pokud nemáte problém s kravským mlékem, použijte ho. Stejně tak je možné sladit cukrem a konečné dozdobení už je čistě na vaší fantazii. Příprava je extrémně jednoduchá, nelze nic pokazit, povedou se každému.
Co je potřeba
- ¾ hrnku ovesných vloček
- 1 bal. kypřícího prášku na pečení
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce chia semínek
- ¾ hrnku mléka
Na ozdobení minimarshmallow a marcipánová hmota
Krok 1
Ovesné vločky, kakao, chia semínka, kypřící prášek a javorový sirup rozmixujte. Přidejte mléko nebo rostlinnou alternativu mléka a znovu krátce mixujte, aby se vše rovnoměrně spojilo a promíchalo.
Krok 2
Těstem naplňte formičky asi centimetr pod okraj. Dortíky musíte péct v pevné formě z keramiky nebo plechu. Papírový košíček řídké těsto při pečení neudrží. I pevnou formu můžete vyložit papírovým košíčkem. Po upečení a uvolnění okraje celý dortík i s papírem vyjmete. Jaký způsob zvolíte, ponechám na vaší volbě.
Krok 3
Troubu předem vyhřejte na 175 °C. Dortíky vložte do horké trouby a pečte je zhruba 20–25 minut. Před zdobením je nechte vychladnout.
Krok 4
Hotové dortíky můžete jíst bez další úpravy jen tak, lžičkou přímo z formy. K různým slavnostním příležitostem je ozdobte např. jedlými květy, barevným cukrářským zdobením, čerstvým ovocem nebo různými druhy krémů a polev.