Jak upéct brownies řezy s krémovou nádivkou | recept
Jak upéct brownies řezy s krémovou nádivkou | recept. Až neuvěřitelné snadné a přitom tak fantastické. Řezy, které mají veškeré přednosti luxusních čokoládových brownies a honosí se navíc úžasnou lehkostí a nadýchaností. Tu jim dodá lahodná a vanilkou provoněná mléčná nádivka ze smetanového Cottage sýru.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20×20 cm a ¼ litrovému hrnečku k odvažování surovin
Na kakaové těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrnku tmavého kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
- ¼ hrnku mléka
- 60 g másla
- 2 vajíčka
- 1 lžíce vanilkové esence
Na mléčnou nádivku:
- 1 hrnek Cottage sýru
- 1 vajíčko
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vanilkové esence
Krok 1
Veškeré suché suroviny potřebné na těsto, tedy mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, promíchejte ve větší míse.
Krok 2
V nádobě vhodné ke šlehání vyšlehejte elektrickými metlami do nadýchané pěny vajíčka, mléko, esenci a rozpuštěné máslo.
Krok 3
Do vaječné pěny postupně přisypávejte sypkou směs. Po přidání poslední části vznikne úžasně tmavé těsto hustší konzistence.
Krok 4
Těsto nechejte odpočívat a připravte si mléčnou nádivku. Pomocí tyčového mixéru vyšlehejte Cottage sýr včetně smetany v něm obsažené, vajíčko, cukr i škrob a provoňte vanilkovou esencí.
Krok 5
Nyní pečicím papírem vyložte připravenou formu a na její dno stěrkou rozetřete polovinu těsta.
Krok 6
Na těsto vlijte mléčnou náplň. Náplň je velice řídká, ale nemusíte mít obavy, během pečení opravdu ztuhne.
Krok 7
Nakonec z druhé poloviny těsta klaďte lžící na náplň bochánky, které se pečením téměř spojí a vytvoří tak krásnou mozaiku.
Krok 8
Naplněnou formu vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ˚ C (horkovzdušná trouba 160 ˚ C) a pečte 40-45 minut. Ke konci pečení raději špejlí zkontrolujte, zda je koláč dobře upečený. Pokud je špejle po zapíchnutí do středu koláče suchá, máte hotovo.
Nesmírně voňavou dobrotu nechejte ve formě zcela vychladnout, zatuhnout a teprve poté krájejte na řezy.
Do těsta můžete použít i černé kakao. Těsto s ním bude pak s bílou náplní opravdu kontrastní a řezy získají atraktivní vzhled.