Jak upéct marinované kuřecí paličky se slaninou| recept
Jak upéct marinované kuřecí paličky se slaninou| recept. Kuřecí maso je sázka na jistotu. Jídla z něj připravené chutnají téměř všem, možností úprav je nespočet a příprava bývá snadná. Kuřecí maso se vyplatí mít doma v mrazničce, protože když už nevíte co vařit, kuře přijde k chuti vždy.
Co je potřeba
- kuřecí paličky
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 malá cibule
- kousek celeru
- plátky anglické slaniny
- 1 dl vody nebo vývaru
Marináda:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- mletý pepř
- 1 lžíce oleje
- sušený tymián
Krok 1
Připravte marinádu smícháním všech předepsaných ingrediencí – medu, oleje, sójové omáčky,pepře, tymiánu a citronové šťávy. Očištěné kuřecí paličky nebo jiné části kuřete v marinádě obalte a nechte alespoň dvě hodiny proležet v chladu. Klidně je můžete nechat přes noc v lednici, masu to prospěje.
Krok 2
Mrkev a celer nakrájejte na tenká kolečka nebo nudličky, malou cibuli na kostky a česnek na plátky. Chilli papričku můžete nechat celou, ale také ji můžete vynechat. Záleží jen na vás.
Krok 3
Kuřecí paličky obalte plátky anglické slaniny a naskládejte je do pekáčku. Přidejte připravenou zeleninu, podlijte vývarem a jestliže zbyla marináda, přidejte i tu. Pokud jste zvyklí více solit, osolte podle vlastního uvážení. Mějte na paměti, že sójovka i slanina jsou dost slané.
Krok 4
Pečte při 200 °C asi 35 minut. Čas je pouze orientační může se lišit. Přesvědčte se, je-li maso pečené, před vyjmutím z trouby. Ze správně pečeného masa musí po zapíchnutí vidličky vytékat čirá šťáva.
Podávejte s různě upravenými brambory nebo chlebem.