Jak upéct termixovou bábovku | recept na výborný moučník
Jak upéct termixovou bábovku | recept na výborný moučník. Originální bábovka, která jako klasická mramorovaná pouze vypadá. Jedinečnost jí dodá oblíbený tvarohový dezert Termix. Ten nejenže dochutí a barevně vyladí tmavou i světlou část těsta, ale bábovku i neuvěřitelně zvláční.
Co je potřeba
- 350 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- ½ hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 vanička vanilkového termixu
- 1 vanička kakaového termixu
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 2 lžíce mléka
- 1–2 lžičky vanilkového aroma
Krok 1
Do opravdu velké mísy prosejte mouku s cukrem a práškem do pečiva.
Krok 2
K promíchané sypké směsi přilijte mléko, olej a společně s vajíčky vymíchejte do hladkého litého těsta.
Krok 3
Těsto rozdělte na poloviny.
Krok 4
K jedné polovině přidejte kakaový termix, kakao a mléko.
Krok 5
K druhé polovině vanilkový termix a provoňte vanilkovým aroma.
Krok 6
Do vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou formu vymazávat nemusíte) nalijte nejprve světlé těsto.
Krok 7
Na něj naneste tmavé těsto a vidličkou lehce protáhněte, čímž vytvoříte mramorování.
Krok 8
Naplněnou bábovkou formu vložte do trouby vyhřáté na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C ) a na středním roštu pečte 50–55 minut. Před vytažením z trouby raději do bábovky zapíchněte špejli a pokud ji vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, máte upečeno.
Bábovku nechejte ve formě zcela vychladnout, poté vyklopte a s chutí zakrojte.
V současné době je v obchodem k dostání poměrně široká paleta příchutí tohoto úžasného dezertu. Proto neváhejte a bábovku nápaditě obměňujte. Například jahodový termix je v kombinaci s kakaovým opravdu úžasný. Ovšem ani pistáciový nezůstává pozadu, ten je i chuťově výraznější.