Jak připravit dezert z jablek, hrušek a arašídového másla | recept
Jak připravit dezert z jablek, hrušek a arašídového másla | recept. Neotřelé spojení lehce nakyslých jablek, sladkých hrušek, medu a delikátního arašídového másla dá vzniknout opravdu famóznímu krému, jehož jemnost, lehkost a šťavnatost je ohromující.
Co je potřeba
- 2 velká jablka
- 2 velké uzrálé hrušky (máslovky)
- 3-4 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce medu
- 8 hřebíčků (lze přidat i 2 celé skořice)
Krok 1
Ovoce oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na menší kousky. Ty spolu s hřebíčkem vložte do hrnce, podlijte vodou tak, aby byly ponořené a vařte přibližně 10 minut do změknutí.
Krok 2
Po uvaření tekutinu slijte, odstraňte koření, a ještě horké rozmixujte s arašídovým máslem tyčovým mixérem do jemného nadýchané krému, který má řidší konzistenci.
Krok 3
Na závěr krém oslaďte medem, promíchejte a rozdělte do misek či skleniček určených k servírování. Takto připravené dejte do lednice, kde arašídové máslo v krému zatuhne, ale díky šťavnatému ovoci ne zcela. Krém zůstane krásně vláčný, tak akorát na lžičku.
Před podáváním pak vychlazený dezert ozdobte oříšky, arašídy, kakaem či skořicí a dle chuti ještě doslaďte.
V případě, že si krém chcete dopřát i za několik dní, po závěrečném oslazení jej rozdělte do uzavíratelných čistých skleniček, zavíčkujte a uložte do lednice.
- Místo medu můžete do krému přidat i jakýkoliv oblíbený sirup. Vřele doporučuji javorový, který báječně ladí s chutí arašídového másla.