Jak připravit nápoj Svařená hruška | recept
Jak připravit nápoj Svařená hruška | recept. Horký nápoj, který vás svou medově sladkou chutí doslova omámí. Jeho zdánlivá jemnost v sobě totiž skrývá sílu svařeného vína s patřičnou dávkou hruškovice. Spojení, které s podporou ostrého zázvoru opravdu zahřeje.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím zahřejete 6–8 přátel
- 750 ml suchého bílého vína
- 50 ml hruškovice
- 1 větší hruška
- 3 lžíce medu
- 1–2 cm čerstvého zázvoru
- 2 celé skořice
- 8 hřebíčků či tobolek kardamomu
Krok 1
Omytou hrušku i se slupkou nakrájejte na tenké plátky a spolu s nakrájeným oloupaným zázvorem, medem a kořením vložte do kastrůlku.
Krok 2
Přilijte bílé víno a společně 15–20 minut na mírném ohni pomalu prohřívejte, aby se do vína uvolnila chuť a vůně přidaného koření.
Krok 3
Poté přeceďte, ale samotnou hrušku nevyhazujte. Použijete ji pak na ozdobu do hrnečku.
Krok 4
Ke scezenému horkému vínu přilijte hruškovici, kastrůlek přiklopte pokličkou a nechejte pár minut na teplé plotně odpočinout.
Následně rozlévejte do hrnečků a do každého z nich vložte 2–3 plátky hrušky ze svařeného vína.
Stejně dobře jako svařená hruška vás zahřeje i svařené jablko. Pro tuto okouzlující variantu stačí místo hruškovice použít calvados a hrušku nahradit jablkem.