jaktak.cz

Jak připravit nápoj Svařená hruška | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit nápoj Svařená hruška | recept. Horký nápoj, který vás svou medově sladkou chutí doslova omámí. Jeho zdánlivá jemnost v sobě totiž skrývá sílu svařeného vína s patřičnou dávkou hruškovice. Spojení, které s podporou ostrého zázvoru opravdu zahřeje.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím zahřejete 6–8 přátel

  • 750 ml suchého bílého vína
  • 50 ml hruškovice
  • 1 větší hruška
  • 3 lžíce medu
  • 1–2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 celé skořice
  • 8 hřebíčků či tobolek kardamomu

Krok 1

Omytou hrušku i se slupkou nakrájejte na tenké plátky a spolu s nakrájeným oloupaným zázvorem, medem a kořením vložte do kastrůlku.

Krok 2

Přilijte bílé víno a společně 15–20 minut na mírném ohni pomalu prohřívejte, aby se do vína uvolnila chuť a vůně přidaného koření.

Krok 3

Poté přeceďte, ale samotnou hrušku nevyhazujte.  Použijete ji pak na ozdobu do hrnečku.

Krok 4

Ke scezenému horkému vínu přilijte hruškovici, kastrůlek přiklopte pokličkou a nechejte pár minut na teplé plotně odpočinout.

Následně rozlévejte do hrnečků a do každého z nich vložte 2–3 plátky hrušky ze svařeného vína.

Stejně dobře jako svařená hruška vás zahřeje i svařené jablko. Pro tuto okouzlující variantu stačí místo hruškovice použít calvados a hrušku nahradit jablkem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-napoj-svarena-hruska-recept.html