Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept
Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept. Opravdu luxusní cukrovinka, která vás v podobě vláčných kostiček čokoládově mléčné barvy ohromí svou výraznou arašídovou chutí, dosaženou spojením intenzivních arašídů s lahodným arašídovým máslem.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 28 × 16 cm
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
- 200 g arašídového másla (nejlépe s křupavými kousky – crunchies)
- 200 g nesolených arašídů
- 200 g kvalitní mléčné čokolády
- 60 g másla
Krok 1
Ve vodní lázni spolu pomalu za občasného promíchání zahřívejte kondenzované mléko, máslo a nalámanou čokoládu.
Krok 2
Jakmile se suroviny spojí, vláčnou směs přelijte do mísy a do ještě horké přidejte povolené či částečně rozpuštěné arašídové máslo a nasekané arašídy. Důkladně promíchejte.
Krok 3
Poměrně hutnou hmotu rozprostřete do formy vyložené alobalem a povrch uhlaďte stěrkou. Takto nechejte nejlépe přes noc v chladnu zatuhnout a následující den krájejte ostrým nožem na menší kostky. Skladujte je v lednici, ale před podáváním doporučuji nugát nechat pár minut v pokojové teplotě, kde lehce změkne, zvláční a chutě vystoupí.
Nakrájeným nugátem okrasně zabaleným do průhledného sáčku potěšíte, coby luxusním dárkem, každého milovníka sladkého mlsání.
Nugát báječně provoní pár kapek vanilkového extraktu či aroma.