jaktak.cz

Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat famózní domácí arašídový nugát | recept. Opravdu luxusní cukrovinka, která vás v podobě vláčných kostiček čokoládově mléčné barvy ohromí svou výraznou arašídovou chutí, dosaženou spojením intenzivních arašídů s lahodným arašídovým máslem.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 28 × 16 cm

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
  • 200 g arašídového másla (nejlépe s křupavými kousky – crunchies)
  • 200 g nesolených arašídů
  • 200 g kvalitní mléčné čokolády
  • 60 g másla

Krok 1

Ve vodní lázni spolu pomalu za občasného promíchání zahřívejte kondenzované mléko, máslo a nalámanou čokoládu.

Krok 2

Jakmile se suroviny spojí, vláčnou směs přelijte do mísy a do ještě horké přidejte povolené či částečně rozpuštěné arašídové máslo a nasekané arašídy. Důkladně promíchejte.

Krok 3

Poměrně hutnou hmotu rozprostřete do formy vyložené alobalem a povrch uhlaďte stěrkou. Takto nechejte nejlépe přes noc v chladnu zatuhnout a následující den krájejte ostrým nožem na menší kostky. Skladujte je v lednici, ale před podáváním doporučuji nugát nechat pár minut v pokojové teplotě, kde lehce změkne, zvláční a chutě vystoupí.

Nakrájeným nugátem okrasně zabaleným do průhledného sáčku potěšíte, coby luxusním dárkem, každého milovníka sladkého mlsání.  

Nugát báječně provoní pár kapek vanilkového extraktu či aroma.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-famozni-domaci-arasidovy-nugat-recept.html