Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept
Jak upéct listový koláč s náplní z máku a Cottage sýru | recept. Toto nápadité využití oblíbeného hrudkovitého sýru udělá z obyčejného listového koláče opravdu fantastickou dobrotu. Smetanově jemný Cottage totiž nejen makovou nádivku nanesenou na těstě úžasně odlehčí, ale v kombinaci s medem ji i příjemně ochutí. Zaručeného úspěchu navíc dosáhnete až neuvěřitelně snadno a rychle.
Co je potřeba
Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm
- 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
- 200 ml sýru Cottage
- 3 lžíce mletého máku
- 2 vajíčka
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce chia semínek
Krok 1
Z plátu listového těsta vykrojte kruh o průměru koláčové formy. Pomůžete si tím, když koláčovou formu vrchním okrajem obtisknete do listového těsta, jemně přitlačíte a opatrně oddělíte.
Krok 2
Vykrojené těsto vložte do formy vyložené pečicím papírem a případné chybějící okraje dotvořte z odkrojeného těsta.
Krok 3
Nyní v míse vidličkou promíchejte Cottage, vajíčka, mák, med a chia semínka, připravíte si tak nádivku.
Krok 4
Následně nádivkou potřete listové těsto ve formě a povrch urovnejte.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) přibližně 30–35 minut, dokud okraje nezezlátnou a náplň nezpevní.
Upečený koláč nechejte vychladnout tak, aby náplň zcela zatuhla. Poté krájejte na lákavě vypadající klínky.
Ze zbytků těsta můžete na koláči vytvořit krásné zdobení, když je rádýlkem nakrájíte na čtverečky, posypete třtinovým cukrem a skořicí a rozmístíte je před koncem pečení na makovou nádivku.