Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept
Jak upéct kávové řezy s tvarohovým mramorováním | recept. Lehoučké, nadýchané a lahodně kávové těsto prolnuté sladkým tvarohem je po svém upečení opravdu fantastickým koláčem, který nejenže úžasně chutná, ale i krásně vypadá.
Co je potřeba
Na těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vajíčka
- 150 g třtinového cukru
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 1 sáček prášku do pečiva
- 50 ml oleje
- 100 ml uvařené silné kávy
Na tvarohovou náplň k mramorování:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vajíčko
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Krok 1
Vajíčka s cukrem vložte do nádoby vhodné k mixování a elektrickými metlami vyšlehejte do nadýchané pěny.
Krok 2
Do pěny přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Zlehka promíchejte.
Krok 3
Nakonec do těsta přilijte olej a předem uvařenou, vychladlou kávu. Vše společně vymíchejte dohladka.
Krok 4
Na tvarohovou náplň v míse prošlehejte tvaroh, cukr, vajíčko a kukuřičný škrob.
Krok 5
Nyní připravené kávové těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
Krok 6
Na povrch naneste tvarohovou náplň a vidličkou náplň těstem protáhněte všemi směry. Vytvoříte tak líbivé mramorování.
Krok 7
Koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 40 minut. Po upečení nechejte zchladnout a krájejte na řezy.
Velice příjemně těsto ochutíte, pokud do něj přidáte několik kapek vanilkového extraktu či trochu skořice nebo perníkového koření.