Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept
Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept. Tradiční mexická placka v netradičním pojetí – tentokrát nebude sloužit k zavinutí masové náplně, ale její chutné těsto obohatí slaný koláč. Spolu se šunkou a sýrem se tak postará o nápaditou svačinku či lehkou večeři, která je navíc neuvěřitelně snadno a rychle připravená.
Co je potřeba
Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm
- 1 menší balení tortilla wraps (6 x 20 cm s váhou 240 g)
- 150 g šunky
- 150 g sýru Eidam 45 %
- 200 g smetanového bílého jogurtu
- 2 vajíčka
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Tortilly nakrájejte na větší kostky či kratší proužky. Tentokrát jsem do receptu zvolila tomatové tortilly, které jsou příjemně ochucené a koláč krásně barevně oživí.
Krok 2
V míse je pak smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem a na kostky nakrájenou šunkou.
Krok 3
Přidejte vajíčka s jogurtem a dle chuti osolte a opepřete.
Krok 4
Promíchanou směs urovnejte do koláčové či dortové formy vyložené pečicím papírem.
Krok 5
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) 30-35 minut, vrchní kousky tortilly se dozlatova opečou.
Tortilla koláč je vynikající ještě teplý, kdy se sýr lahodně táhne, i vychladlý nebo dokonce vychlazený z lednice.
Se šunkou a eidamem je koláč úžasně jemný a zachutná i dětem. Pro výraznější variantu koláč upečte například s čedarem či ementálem a místo šunky můžete přidat slaninu či jakýkoliv suchý salám.