Jak upéct banánové müsli koláčky | recept
Jak upéct banánové müsli koláčky | recept. Vyzkoušejte domácí müsli tyčinky v podobě, ve které budou velice lákavou, ba dokonce chtěnou svačinkou. Medem oslazené koláčky, provoněné pečeným banánem a sušeným ovocem, jsou ve spojení s intenzivní chutí oříšku opravdu vynikající. Navíc zdravé a plné energie.
Co je potřeba
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g ořechů různého druhu (lze i jeden druh)
- 70 g sušených švestek
- 50 g rozinek
- 2 menší zralé banány
- 20 g slunečnicových semínek
- 20 g dýňových semínek
- 50 ml slunečnicového oleje
- 50 g tekutého medu
Krok 1
Nahrubo nasekané ořechy promíchejte s vločkami a společně je na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut opékejte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C). Ořechy tím uvolní tuk a nádherně se rozvoní.
Krok 2
Mezitím ve větší míse smíchejte na kousky nakrájený banán, nakrájené švestky, rozinky a slunečnicová i dýňová semínka.
Krok 3
Přisypte teplou, lehce opečenou ořechovou směs s vločkami a promíchejte.
Krok 4
Vzniklé těsto na závěr oslaďte medem, přilijte olej a důkladně propracujte.
Krok 5
Namočenou lžičkou směs nanášejte do formiček na muffiny. Do každého muffinu dejte 2–3 lžičky, které rovnou její vypouklou stranou řádně upěchujte.
Krok 6
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) 15–20 minut do jemného zezlátnutí. Po upečení nechejte tyto lahodně voňavé koláčky ve formičkách vychladnout.
Takto připravené koláčky, již samo o sobě úžasné, můžete ale přeci jen ještě něčím „vylepšit“. Po upečení je pocákejte rozpuštěnou čokoládou, nebo nahrubo nasekanou čokoládu přidejte do těsta společně s ostatními surovinami.