Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry
Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry. Slané sýrové krekry s ovesnými vločkami jsou vítaným „zobáním“ ke sklence vína nebo piva. Dají se konzumovat vlažné i studené a můžete je okořenit podle vlastních chuťových preferencí. Ze základního těsta se dají upéct různé tvary pečiva (i tyčky). Čím tenčí je těsto, tím křupavější jsou upečené krekry.
Co je potřeba
- 100 g hladké mouky
- 50 g ovesných vloček
- 100 g másla
- 100 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- sůl
- sladká paprika
Krok 1
V misce promíchejte hladkou mouku s ovesnými vločkami a špetkou soli. Přidejte na nudličky strouhaný tvrdý sýr, rozpuštěné vlahé máslo a celé vejce.
Krok 2
Ze všech surovin vypracujte nelepivé těsto, zabalte ho do potravinářské folie a uložte do chladničky na půl hodiny.
Krok 3
Odpočinuté těsto rozdělte na dva stejně velké díly. Každou část těsta vyválejte na pečicím papíru do kruhu. Těsto vyválejte tence, stačí 3 mm.
Krok 4
Rádlem nebo nožem rozdělte na porce a vykrajovačkou vytvořte kruhové otvory (díry) tak, aby pečivo připomínalo výseč sýru. Podle chuti a vlastního uvážení můžete kousky posypat hrubší solí, ochucenou bylinkovou solí, mletou paprikou i jiným oblíbeným kořením.
Krok 5
Papír s těstem přeneste na plech. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a při této teplotě pečte do zezlátnutí.