Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept
Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept. Pokud rádi vaříte s vínem, tedy ve smyslu jeho přidání do jídla, je tato bábovka přesně pro vás. Tradiční třené těsto je v ní netradičně doplněné červeným vínem. To se, spolu se skořicí a kakaem, zaslouží o unikátní chuť, která této bábovce dodá na jedinečnosti.
Co je potřeba
- 200 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 150 g Hery
- 3 vajíčka (oddělené bílky a žloutky)
- 150 ml suchého červeného vína
- 1–2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce tmavého kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Krok 1
Povolenou Heru utřete ve větší míse s moučkovým cukrem do pěny.
Krok 2
Přidejte žloutky a promíchejte.
Krok 3
Do třeného základu přisypte veškeré suché suroviny, tedy hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a skořici. Vše důkladně propracujte.
Krok 4
Do hutného těsta přilijte červené víno.
Krok 5
Na závěr zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Krok 6
Připravené těsto přesuňte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pokud máte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte.
Krok 7
Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na středním roštu při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C), 50–55 minut. Před vytažením z trouby do bábovky zapíchněte špejli a vyzkoušejte tak její propečení. Pokud špejli vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, máte hotovo.
Nyní už jen vyčkejte, až bábovka zcela vychladne a budete ji moci bezpečně vyklopit a naservírovat.
Pro podporu skořicové chuti přidejte do těsta místo vanilkového cukru, cukr skořicový.